ΕΘΕΑΣ: Στους χιλιάδες Έλληνες ανέργους βρίσκεται η λύση των εργατικών χεριών στην ύπαιθρο

Ελλάδα
ΕΘΕΑΣ: Στους χιλιάδες Έλληνες ανέργους βρίσκεται η λύση των εργατικών χεριών στην ύπαιθρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Παύλος Σατολιάς, μιλώντας στο neakriti.gr, εξέφρασε την άποψη, ότι θα πρέπει ο άνεργος που δεν θα αποδέχεται για δύο - τρεις ή και περισσότερες φορές μία θέση εργασίας στην Ελληνική ύπαιθρο, να χάνει τα δικαιώματα του μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος

Στους 300.000 Έλληνες δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης-ΚΕΑ - όπως αναφέρει στην πρόταση της προς τα συναρμόδια υπουργεία η Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) - θα μπορούσε να εξευρεθεί ένας μεγάλος αριθμός εργατικών χεριών για τις εργασίες στην ύπαιθρο.

Ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Παύλος Σατολιάς, μιλώντας στο neakriti.gr μάλιστα, εξέφρασε την άποψη, ότι θα πρέπει ο άνεργος που δεν θα αποδέχεται για δύο - τρεις ή και περισσότερες φορές μία θέση εργασίας στην Ελληνική ύπαιθρο, να χάνει τα δικαιώματα του μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, κάτι όμως στο οποίο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, διαφωνεί κάθετα και λέει ότι θα πρέπει "η συνεργασία να γίνεται με διάλογο και όχι με το "στανιό"!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο neakriti.gr ο Παύλος Σατολιάς τονίζει ότι η αγροτική οικονομία της χώρας μας, μπορεί να δώσει δουλειά σε πάρα πολλούς Έλληνες που σήμερα βρίσκονται στην ανεργία, αφού δεν επαρκούν έτσι κι αλλιώς οι ξένοι εργάτες.

"Όμως εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι θα έπρεπε, αν από τα τοπικά γραφεία απασχόλησης γίνεται πρόταση μία - δύο - τρεις φορές και δεν ανταποκρίνεται ο άνεργος.

Ενώ του δίνεται δηλαδή η δυνατότητα να είναι εν δυνάμει εργαζόμενος και δεν θέλει να εργαστεί, να εκπίπτει των δικαιωμάτων των ανέργων, από κει και πέρα", όπως τονίζει στο neakriti.gr ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Παύλος Σατολιάς.

Στο μεταξύ, ως προς την ασφάλιση και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο συνεταιριστής είναι κάθετος, κάνοντας λόγο για όλα τα δικαιώματα και τις καλύτερες συνθήκες διαμονής και μετακίνησης.

"Υπάρχει ενδιαφέρον", λέει ο πρόεδρος του ΕΚΗ

"Έχουμε δεχτεί ήδη ενδιαφέρον για εργατικά χέρια στο λιομάζωμα", λέει στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς.

Αλλά δηλώνει αντίθετος με την όποια τιμωρητική πολιτική σε βάρος όσων ανέργων θα αρνηθούν τη θέση που θα τους προτείνουν στις αγροτικές εργασίες.

Ήδη στη λίστα του ΕΚΗ έχουν γραφτεί πολλοί που ψάχνουν για δουλειά στο λιομάζωμα. Ως το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν και οι ανάλογες συμφωνίες με τους ελαιοπαραγωγούς.

Φωτογραφία: Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News