Ελλάδα

Πλακιωτάκης: «Η Ελλάδα ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»

Βράβευση για τη διάσωση 80 ατόμων στο Διακόφτι Κυθήρων

Για ξεχωριστό παράδειγμα αλληλεγγύης και θάρρους, ανθρωπιάς και δύναμης της ανθρώπινης θέλησης, έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά διάρκεια τελετής βράβευσης όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 80 μεταναστών στο Διακόφτι Κυθήρων.

«Η χώρα μας πράττει το αυτονόητο. Προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της. Ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Όσο και αν σε κάποιους αυτό δεν αρέσει, αυτό θα συνεχιστεί» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία συστηματικά τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα παραβιάζοντας όχι μόνο  τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και επιτρέποντας στα κυκλώματα των διακινητών να δρουν ανενόχλητα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές, ενώ την ίδια στιγμή διαστρέφοντας την πραγματικότητα, κατηγορεί την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, σε χαιρετισμό του τόνισε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο να βραβεύει ανθρώπους που συνεχίζουν να σώζουν ζωές την ώρα που κάποιοι από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου τους στέλνουν στον θάνατο.

«Στο πρόσωπό σας τιμούμε όλους αυτούς τους πολίτες και φυσικά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής που παραδίδουν μαθήματα αυτοθυσίας και ανθρωπιάς. Θα είμαστε πάντα ως Ελλάδα απέναντι στα αδίστακτα κυκλώματα που εμπορεύονται και εργαλειοποιούν ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο» τόνισε. 

Στη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, η Νίκη Γιαννακοπούλου, η οποία και παρέλαβε και τα βραβεία του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων.

Επίσης ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, πυραγός Σπυρίδων Φουντουλάκης, ο οποίος παρέλαβε και τα βραβεία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων καθώς και των Εθελοντών Πυροσβεστών.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων Υπαστυνόμος Α΄ Τριαντάφυλλος -Αντώνιος Πηλίκος, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο του υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων, ανθυπαστυνόμου Νικολάου Κουτσοκώστα.

   -Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων «Τριφύλειο» Γεώργιος Μεγαλοκονόμου.

   -Ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων Ευστράτιος Αθανασόπουλος.

   -Η νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων Μαρία Κοντολέων-Καλλιγέρου.

   - Ο Βρεττός Σκλάβος εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

   - Ο Γεώργιος Σκλάβος μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Σκαφών.

   - Ο Μιχαήλ Πρωτοψάλτης

   - Ο Δημήτριος Πρωτοψάλτης.

   - Ο Παναγιώτης Πρωτοψάλτης.

   - Ο Σπυρίδων Κασιμάτης, και

   Ο Χρήστος Τζουάνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια