Γεωργαντάς για ΕΛΓΑ: «Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό»

Κρήτη
Γεωργαντάς για ΕΛΓΑ: «Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , αυτήν την περίοδο γίνεται μια επεξεργασία της μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με την επικαιροποίηση του ΕΛΓΑ πάνω σε άλλα συναφή ζητήματα

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση του νέου σχεδίου για την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, όπως επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, σε δηλώσεις του στο περίπτερο του υπουργείου εντός της 29ης Agrotica.

«Είναι ανάγκη ο κανονισμός του ΕΛΓΑ να έρθει και να είναι συμβατός με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και που σχετίζονται με την κλιματική κρίση, που έχει επηρεάσει πολλές καλλιέργειες, τον τρόπο που προσεγγίζουμε τις ζημιές, έχει δημιουργήσει νέες ασθένειες ή νέα φαινόμενα, τα οποία πρέπει να αποφασίσουμε με ποιο τρόπο θα τα αντιμετωπίζουμε και θα τα διαχειριζόμαστε, ώστε να είναι ξεκάθαρο το πεδίο και να ξέρει ο κάθε ένας αγρότης πληρώνοντας την εισφορά του στον ΕΛΓΑ τι έχει να περιμένει από τον οργανισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

Όπως τόνισε, αυτήν την περίοδο γίνεται μια επεξεργασία της μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με την επικαιροποίηση του ΕΛΓΑ πάνω σε άλλα συναφή ζητήματα «και νομίζω ότι εντός του επόμενου μήνα θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση του νέου σχεδίου για την επικαιροποίηση του ΕΛΓΑ», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πάντως, ότι από την 1/1/2021 μέχρι και σήμερα έχουν δοθεί από τον ΕΛΓΑ περίπου 490 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στους αγρότες «όταν οι εισφορές μόνο για το 2021 ήταν 158 εκατ. ευρώ και τώρα περιμένουμε να εισπραχθούν και άλλα ενόψει της νέας περιόδου», υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποιώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμο και θα βγει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, «στο οποίο προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε το δυναμικό στελεχιακό προσωπικό του οργανισμού, για αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της νέας εποχής», ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε χαρακτηριστικά «αυτό το νομοσχέδιο θα προχωρήσει γρηγορότερα και μετά θα ακολουθήσει αυτό του ΕΛΓΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News