Το χρονικό του θρίλερ με το ακυβέρνητο ιστιοφόρο ανοικτά της Κρήτης (βίντεο)

Κρήτη
Το χρονικό του θρίλερ με το ακυβέρνητο ιστιοφόρο ανοικτά της Κρήτης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ώρες αγωνίας για το 50μετρο ιστιοφόρο με το τριμελές πλήρωμα παρουσίασε ελεγχόμενη εισροή υδάτων και έμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Σαντορίνη
  • Σήμα κινδύνου ανοικτά της Κρήτης από ιστιοφόρο με τρεις αλλοδαπούς
  • Το ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο ανάμεσα στην Κρήτη και την Σαντορίνη
  • Κινητοποίηση των λιμενικών για την ανέλκυση του ιστιοφόρου στο λιμάνι του Ηρακλείου
  • Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τριών ναυτικών και του ακυβέρνητου ιστιοφόρου στο οποίο επέβαιναν, στήθηκε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, στα ανοικτά της Κρήτης όταν το «PHELAN GOOD» με σημαία Μάλτας εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

    Το 50μετρο ιστιοφόρο με το τριμελές πλήρωμα παρουσίασε ελεγχόμενη εισροή υδάτων και έμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Σαντορίνη.

    Το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε, προκάλεσε συναγερμό στις λιμενικές Αρχές της Κρήτης και στα παραπλέοντα σκάφη, τα οποία κινητοποίησε ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Χαρακτηριστικό της γιγαντιαίας κινητοποίησης των Αρχών είναι το γεγονός ότι πάνω από την θαλάσσια περιοχή πέταξε ακόμη και μη επανδρωμένο drone της Frontex.

    Ρυμουλκό, το οποίο απέπλευσε από την Παντάνασσα, κατέπλευσε στο σημείο όπου βρισκόταν το ιστιοφόρο, το οποίο μετά την πρόσδεσή του ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου.

    Οι τρεις επιβαίνοντες, ένας Ινδός, ένα άτομο από τις Σεϋχέλλες και ένα από την νότιο Αφρική είναι καλά στην υγεία τους και δεν διέτρεξαν κίνδυνο στη διάρκεια της περιπέτειάς τους. Όπως διαπιστώθηκε την εισροή υδάτων προκάλεσε βλάβη, η οποία οφείλει να αποκατασταθεί ώστε να μπορέσει να πάρει άδεια απόπλου το ιστιοφόρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News