Βαρβιτσιώτης: «Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ισχυρή πολιτική ευρωπαϊκή απάντηση στα παιχνίδια των αγορών»

Ελλάδα
Βαρβιτσιώτης: «Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ισχυρή πολιτική ευρωπαϊκή απάντηση στα παιχνίδια των αγορών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υπήρχαν, πράγματι, καθυστερήσεις και αέναες συζητήσεις, «όμως, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσήλθαν στη συζήτηση αυτή με διάθεση συνεννόησης και μέσα από υποχωρήσεις και συμβιβασμούς πέτυχαν να βρουν τον κοινό τόπο»

Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «είναι μία ισχυρή πολιτική ευρωπαϊκή απάντηση στα παιχνίδια των αγορών», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και επισημαίνει ότι «μας δίνουν όπλα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δημιουργήσουμε ένα απαραίτητο δίχτυ προστασίας για τους καταναλωτές».

Όπως αναφέρει, υπήρχαν, πράγματι, καθυστερήσεις και αέναες συζητήσεις, «όμως, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσήλθαν στη συζήτηση αυτή με διάθεση συνεννόησης και μέσα από υποχωρήσεις και συμβιβασμούς πέτυχαν να βρουν τον κοινό τόπο».

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, σημειώνει, είναι πως πολλά από αυτά, που είχε προτείνει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Μάρτιο, σήμερα γίνονται ευρωπαϊκή πολιτική και πλέον «οι προτάσεις της Ελλάδας γίνονται μέρος της συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθυμίζει ότι από το ξεκίνημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η Ελλάδα πήρε ξεκάθαρη θέση και καταδίκασε «την απρόκλητη εισβολή σε μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή χώρα και σταθήκαμε στο πλευρό των αμυνομένων».

«Σε αυτήν την κρίσιμη ώρα, το ζητούμενο είναι να απαντήσουμε ως Ευρώπη ενωμένοι, όχι μόνο με κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, αλλά να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στους Ουκρανούς. Έχουμε ήδη αποφασίσει να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση από κοινού με άλλες χώρες, όπως είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, συνδράμοντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση συνδέει την ανάγκη για σταθερότητα με την προοπτική αυτοδυναμίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι «τα τελευταία 3,5 χρόνια, η χώρα έχει πραγματοποιήσει σημαντικά άλματα προς τα εμπρός».

«Έχουμε κάνει μια συντονισμένη εθνική προσπάθεια, αλλάξαμε την εικόνα μας στην Ε.Ε. και σε όλον τον κόσμο, αναπτύξαμε μια εξωστρεφή εξωτερική πολιτική, θέσαμε την ελληνική οικονομία σε νέα τροχιά, ανοίξαμε τον δρόμο για επενδύσεις και νέες δουλειές, κάναμε πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό», σημειώνει.

«Πετύχαμε πολλά, πρέπει όμως να γίνουν ακόμα περισσότερα, κυρίως για τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα», καταλήγει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News