ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας: «Δεν θα περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης!»

Ελλάδα
ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας: «Δεν θα περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Τόσο η αποτρόπαια υπόθεση του βιασμού της νεαρής γυναίκας από τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, όσο και η φερόμενη εμπλοκή αστυνομικών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, επιβάλουν να βρεθεί στο επίκεντρο της πάλης του λαού η κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων, αλλά και των ομάδων καταστολής ΜΑΤ, ΟΔΟΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ, της πανεπιστημιακής αστυνομίας και όλων των ειδικών κατασταλτικών μονάδων.

Τα αποκρουστικά και άθλια αυτά γεγονότα, όπως και τα περιστατικά αστυνομικής αδιαφορίας απέναντι σε καταγγελίες γυναικών για ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική κακοποίηση, αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην καταπίεση της γυναίκας, της νεολαίας και του λαού, από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες! Το κυβερνητικό δόγμα “νόμος και τάξη”, αλλά και οι απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την καταγγελία βιασμού στο Α.Τ. Ομόνοιας, ως ένα απλό ζήτημα "κατάχρησης εξουσίας", δίνουν αέρα στα πανιά τέτοιων δυνάμεων και μηχανισμών. Όσο δυναμώνει ο κατασταλτικός κι επιθετικός σε βάρος του λαού χαρακτήρας τους, τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της προσωπικότητας του ατόμου και ιδιαίτερα των γυναικών, ακόμα και τέλεσης των χειρότερων εγκλημάτων.

Δεν θα περάσει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων. Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το μόνο που μπορεί να γίνει ανεκτό όχι μόνο από τα θύματα, αλλά συνολικά από το λαό και τη νεολαία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News