Βιασμός 12χρονης: «Ο 53χρονος είχε... πελατολόγιο, δεν μπορεί να έγινε από τη μια μέρα στην άλλη»

Ελλάδα
Βιασμός 12χρονης: «Ο 53χρονος είχε... πελατολόγιο, δεν μπορεί να έγινε από τη μια μέρα στην άλλη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γείτονες και γνωστοί του περιγράφουν έναν άνθρωπο που ήθελε να φαίνεται πως έχει διασυνδέσεις με διασήμους, πολιτικούς και ανθρώπους της Εκκλησίας

Η γειτονιά του 53χρονου στον Κολωνό προσπαθεί ακόμα να χωνέψει όσα συνέβαιναν εκεί τους τελευταίους μήνες με τον βιασμό και την μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης κοπέλας. 

 

Όσοι γνώριζαν λιγότερο ή περισσότερο τον 53χρονο που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών μιλούν για έναν άνθρωπο που ήθελε να «φαίνεται» διαρκώς. Γυναίκα της γειτονιάς του ανέφερε σε δηλώσεις της πως ο 53χρονος ήθελε να δείχνει ότι έχει διασυνδέσεις στον πολιτικό και θρησκευτικό χώρο. Έκανε δωρέες και εκδηλώσεις στο μαγαζί  του, προσπαθούσε να βγαίνει στα κανάλια και να προβάλει το έργο του, χτίζοντας έτσι το προφίλ ενός «ευυπόλυπτου» και «οικογενειάρχη» άνδρα.

 

«Το κορίτσι δεν έδειχνε μεγαλύτερο, αισχρός ο 53χρονος»

 

Παράλληλα, η ίδια γειτόνισσα διέψευσε τους ισχυρισμούς ορισμένων εκ των προφυλακισθέντων για τον βιασμό της 12χρονης ότι το κορίτσι έδειχνε μεγαλύτερης ηλικίας.

 

«Ούτε καν. Όχι. Αυτό είναι ψευδές, το ξέρω καλά το κοριτσάκι. Το έχω δει πολλές φορές να κυκλοφορεί και μόνο του και με τα αδερφάκια του. Είναι ένα παιδάκι σεμνά ντυμένο, με το τζινάκι του, το φουτεράκι του, τα αθλητικά του. Ποτέ δεν το είχα δει ούτε προκλητικά ντυμένο ούτε βαμμένο» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA η γειτόνισσα του.

 

//

Μιλώντας για τον 53χρονο προφυλακισμένο στις φυλακές Γρεβενών είπε ότι «είχε χτίσει καλό όνομα στη γειτονιά. Και η σύζυγος και ο γιος του είχαν χτίσει καλό όνομα. Όλοι τους ήξεραν, τους σέβονταν, ήταν άνθρωποι που φαίνονται ευυπόληπτοι. Διακαώς προσπαθούσε να φτιάξει μία εικόνα ενός ανθρώπου που είχε διασυνδέσεις στον πολιτικό, στον θρησκευτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Ήταν άνθρωπος που έκανε δωρεές, βοηθούσε κόσμο γενικότερα. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, ήξερε τι έκανε».

 

Κατά την εκτιμήσή της, μάλιστα, «δεν μπορεί να έφτασε με τέτοια οργάνωση και μεθόδευση και να ξεκίνησε ξαφνικά με την 12χρονη… Θεωρώ πως η δράση του ξεκίνησε χρόνια πριν. Προφανώς ήξερε τι έκανε. Το έχτισε αυτό, το έχει ανάγει σε επάγγελμα, σε επιχείρηση. Είχε πελατολόγιο, είχε φτιάξει προφίλ, είχε, είχε, είχε… Θεωρώ στην πορεία θα βρουν κι άλλα παιδάκια».

 

Η γυναίκα μίλησε, τέλος, και για τη συμπεριφορά του 53χρονου τον οποίο χαρακτήρισε «αισχρό». «Σε ότι αφορά τη συμπεριφορά του προς εμένα, δεν θα πω ότι ήταν επαγγελματική. Ήταν πολύ διαχυτικός σε σημείο χυδαιότητας. Όποτε έμπαινα στο κατάστημά του με κοιτούσε περίεργα. Οι φιλοφρονήσεις του ήταν διαχυτικές σε σημείο που με έκανε να νιώθω άσχημα» κατέληξε στην μαρτυρία της η γειτόνισσά του.

 

«Δεν υπάρχει ολιγωρία από το ΑΤ Κολωνού» – Όσα λέει για την υπόθεση η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

 

Για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 σχετικά με το εάν υπήρξε ολιγωρία από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, καθώς πήραν κατάθεση από την μητέρα την ημέρα που έκανε την καταγγελία και άνοιξε φάκελος για την υπόθεση. Μάλιστα, όπως τόνισε, τους πρότειναν να τους μεταφέρουν οι ίδιοι στο Ανηλίκων, ωστόσο δεν δέχθηκαν και είπαν ότι θα πάνε μόνοι τους.

 

«Με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει ολιγωρία από το ΑΤ Κολωνού», σημείωσε η κυρία Δημογλίδου. Σχετικά με τα όσα λέγονται περί καθυστερήσεων στην εξιχνίαση της υπόθεσης η κα Δημογλίδου υποστήριξε ότι το εγκληματολογικό έχει συγκεκριμένη διαδικασία για την ταυτοποίηση στοιχείων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην κατηγορηθούν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

 

//

Σχετικά με αυτούς που προσέρχονται αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής όλοι έχουν υποστηρίξει ότι είχαν συνομιλία, πιθανόν με την 12χρονη, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών. Η κα Δημογλίδου σημείωσε ακόμη ότι για όλους όσοι φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση τα στοιχεία θα βγαίνουν στο φως.

 

Αναφέρθηκε και στην πιθανή εμπλοκή αστυνομικού στην υπόθεση υπογραμμίζοντας ότι με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκίνησε πειθαρχικός έλεγχος, ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν τα στοιχεία του, καθώς όπως είπε πρέπει να δοθούν από την Ανακρίτρια.

 

Για το αν έχει γίνει έλεγχος σε οίκους ανοχής, απάντησε ότι γίνεται έλεγχος σε όλα τα μέρη που έχει υποδείξει το παιδί, τονίζοντας ότι έχει γίνει έρευνα σε οίκο ανοχής αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή στην υπόθεση. Σχετικά με τη διαρροή στοιχείων για την υπόθεση, η κα. Δημογλίδου ανέφερε ότι μέχρι και το σημείο που τέλειωσε η προανάκριση δεν υπήρξε διαρροή. Από την στιγμή που κλήθηκαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι είχαμε διαρροή, καθώς όπως είπε στοιχεία δίνονται στους δικηγόρους.

 

«Κρυβόταν καλά ο απατεώνας»

 

Μιλώντας στον Alpha, ο ιερέας του Ιερού Ναού του Εσταυρωμένου στην περιοχή της Κολοκυνθούς είπε για τη σχέση του 53χρονου με τον ναό:

 

«Σε μας δεν ήταν επίτροπος. Ερχόταν τρεις φορές τον χρόνο, όπως δηλαδή όλοι οι προσκυνητές, στα πανηγύρια και το Πάσχα. Δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις με τον κύριο».

 

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο ιερέας ανέφερε τις πρώτες σκέψεις που ήρθαν στο μυαλό του μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

 

«Πόσο καλά κρυβόταν ο απατεώνας, ο οποίος εργαλειοποίησε την Εκκλησία και τις σχέσεις του με τους ιερείς για να κάνει ένα προφίλ που δεν τον βοήθησε κιόλας. Αυτό το προφίλ ήθελε, ενός ευυπόληπτου ανθρώπου» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι ο 53χρονος «δεν έκανε παρέα μόνο με ιερείς, έκανε παρέα και με γιατρούς και με πολιτικούς. Ευτυχώς που το προφίλ του δεν τον βοήθησε, τον αποκάλυψε και βγήκαν οι βρωμιές του στη φόρα».

 

 

 

Ένα από τα ονόματα ιερέων που άρχισε να διαρρέεται σχεδόν από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν του εφημέριου του Ιερού Ναού του Εσταυρωμένου στην περιοχή της Κολοκυνθούς π. Νικολάου Κούβαρη κι αυτό γιατί φωτογραφίες του είχαν αναρτηθεί από τον 53χρονο μόλις λίγες ώρες πριν την σύλληψη του στις 7 Οκτωβρίου με τις κατηγορίες του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης.

 

Ο ίδιος μέσω του protothema.gr ξεκαθαρίζει τη θέση του πως δεν πρόκειται να κάνει καμία απόπειρα αυτοκτονίας, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με φημολογίες να τον εμπλέξουν στην υπόθεση. Τις φωτογραφίες του ιερέα με την ηθοποιό Άννα Φόνσου είχε τραβήξει ο 53χρονος μια μέρα πριν την αποκάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης: «Εγώ τον έβλεπα ελάχιστες φορές μέσα στο χρόνο αυτή είναι η αλήθεια. Εκτός από εμένα όμως έχει φωτογραφηθεί και με άλλους ιερείς, όπως και με Μητροπολίτες αυτός ο απάνθρωπος. Από τις φορές που τον είδα φέτος ήταν δυο μέρες μέσα στο καλοκαίρι στην γιορτή του Προφήτη Ηλία, που μας κάλεσε στο μαγαζί του για την γιορτή του και επειδή ανήκει στην ενορία μου πήγα. Ο ίδιος ερχόταν σε επαφή και με τους συμβούλους μου στην εκκλησία, όπου έκανε κάποιες δωρεές σε απορρυπαντικά και χαρτικά» αναφέρει ο ιερέας.

Και προσθέτει: «Ένιωσα την υποχρέωση στην γιορτή του να πάω. Έκατσα ακριβώς 20 λεπτά, είχε καλέσει τον κόσμο τον δικό του κι έφυγα. Επίσης τον είδα και μια ημέρα πριν τον συλλάβουν, όπου με πήρε τηλέφωνο και επειδή πάντα ήταν πιεστικός και επέμενε στις θέσεις του, με κάλεσε να συναντηθώ μαζί του σε ένα κάλεσμα, όπου ήταν και η ηθοποιός Άννα Φόνσου. Έβγαλε πάλι τις φωτογραφίες, όπως έκανε πάντα και τις ανέβασε στο διαδίκτυο χωρίς να με ρωτήσει».

 

Όπως εξηγεί ο π. Νικόλαος Κούβαρης, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα social media του Μίχου λίγες ώρες πριν τη σύλληψη του, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου: «Eγώ έμαθα για τη σύλληψη του δυο μέρες μετά, την Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία. Δεν είχαμε περισσότερες σχέσεις πέρα από αυτές που ανέφερα. Είμαι καλά με την υγεία μου και δεν σκέφτομαι να αυτοκτονήσω για κανέναν Μίχο γιατί δεν είχα καμία σχέση μαζί του». 

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News