BBC: Βρετανός παιδόφιλος λίγο πριν καταδικαστεί έρχεται στην Ελλάδα για... διακοπές

Ελλάδα
BBC: Βρετανός παιδόφιλος λίγο πριν καταδικαστεί έρχεται στην Ελλάδα για... διακοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βρετανός που ομολόγησε την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών ζήτησε και έλαβε την έγκριση για εβδομαδιαίο διάλειμμα, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει, πιθανότατα, ποινή φυλάκισης

Ένας παιδόφιλος που ομολόγησε την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών, αλλά είναι εκτός με εγγύηση, κατάφερε να πάρει την απαιτούμενη έγκριση από την Βρετανία, ώστε να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα πριν καταδικαστεί.

Όπως μετέδωσε πριν λίγο το BBC, ο 48χρονος Μάθιου Τόμσον πρόκειται να πετάξει στην Κω για ένα εβδομαδιαίο διάλειμμα, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει, πιθανότατα, ποινή φυλάκισης.

Ο Τόμσον έχει ομολογήσει 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων σεξουαλική επίθεση και γυμνή φωτογράφιση ενός παιδιού που έπεσε θύματων.

Ο δικαστής Τζόναθαν Γκίμπσον δήλωσε ότι παρά τις δηλώσεις του δεν θα ανακαλέσει την εγγύηση ενόψει της καταδίκης στις 18 Νοεμβρίου.

Μετά την υποβολή του αιτήματος, ο δικαστής Gibson είπε στον Τόμσον: «Έχετε δηλώσει ένοχος και φυσικά θα λάβετε τα δέοντα για την ομολογία σας, εν ευθέτω χρόνω, όταν καταδικαστείτε.»

«Είστε με εγγύηση και δεν πρόκειται να ανακαλέσω την εγγύησή σας απλώς και μόνο επειδή ομολογήσατε με ειλικρίνεια».

Ο δικαστής έθεσε ως όρο της εγγύησης του Τόμσον να παρουσιαστεί στην αστυνομία του Μπάρνσλεϊ στις 28 Οκτωβρίου για να αποδείξει ότι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Να σημειωθεί πως ο Τόμσον παραδέχθηκε την ενοχή του για τα αδικήματα στο δικαστήριο του Bradford Crown την Τετάρτη, η δικηγόρος του, Gillian Batts, δήλωσε ότι ο πελάτης της είχε προκρατήσει διακοπές στην Κω τις οποίες θα ήθελε να κάνει.

Η Batts είπε ότι ο πελάτης της επρόκειτο να πετάξει σήμερα, Πέμπτη, και να επιστρέψει στις 27 Οκτωβρίου και πρότεινε να δώσει το «παρών» στην αστυνομία του Μπάρνσλεϊ την επομένη της άφιξής του.

Η ίδια είπε στο δικαστήριο ότι είχε συμβουλεύσει τον πελάτη της ότι θα έπρεπε επίσης να υπογράψει έγγραφο ως σεξουαλικός παραβάτης στην αστυνομία πριν φύγει.

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News