default-image

Σβίγκου: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά με ρεαλιστικό τρόπο στα προβλήματα της κοινωνίας»

Ελλάδα
Σβίγκου: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά με ρεαλιστικό τρόπο στα προβλήματα της κοινωνίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για «αδιανόητη και προκλητική κίνηση της Τουρκίας» έκανε λόγο η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη «στο ζήτημα των 92 προσφύγων», σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real fm.

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «πρόκειται για ακόμα μια πρακτική εργαλειοποίησης του πόνου των προσφύγων και των μεταναστών, από την Τουρκία», είπε. Τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να διεθνοποιήσει το ζήτημα των 92 προσφύγων στον Έβρο, όπως και γενικότερα το ζήτημα του προσφυγικού. Δεν πρόκειται για ένα ελληνοτουρκικό ζήτημα, αλλά για ευρωτουρκικό».

Αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό από μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όπως αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε ότι πρέπει να ασκηθεί «πραγματική πίεση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Τουρκία». «Δεν είναι απλώς ζήτημα καταδικαστικών δηλώσεων. Το ζήτημα είναι πώς μέσα από μια ενεργητική διπλωματική πολιτική της κυβέρνησης, θα αντιληφθούν και οι σύμμαχοί μας ότι η Τουρκία θα πρέπει να επωμιστεί το κόστος των επιλογών της και να πιεστεί αφενός να τερματίσει τις προκλητικές ενέργειες και αφετέρου να έρθει στο τραπέζι του διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου», είπε.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, υπογράμμισε ότι η χώρα μας «βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με το τι έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες», κι ότι «μια σειρά μέτρων τα οποία εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχει προτείνει η Κομισιόν μέσα από την εργαλειοθήκη της, δεν έχουν εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Χαρακτήρισε ως «αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της στήριξης της κερδοσκοπίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» ότι «ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έχει εκτιναχθεί στο 12%». Στο ίδιο πλαίσιο είπε ότι «η Ελλάδα είναι η ακριβότερη στην Ευρώπη στο κόστος προμήθειας ρεύματος. Είμαστε τρίτοι δυστυχώς στην ευρωζώνη στον ενεργειακό πληθωρισμό με 53%».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, η κυρία Σβίγκου, αφού αναφέρθηκε στην «πάγια αδυναμία των δημοσκοπήσεων, εδώ και χρόνια, να προβλέψουν με επιτυχία τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», υπογράμμισε ότι «όλα τα ποιοτικά στοιχεία και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με το κατά πόσο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σωστά την ενεργειακή κρίση, κατά πόσο έχει ευθύνες για τον πληθωρισμό, δείχνουν ότι είναι συντριπτικό το ποσοστό των πολιτών που στέκονται απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης». Αντίθετα, είπε, «με βάση αυτά τα στοιχεία, αλλά κυρίως με βάση το πρόγραμμα που έχουμε εξαγγείλει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το οποίο απαντά με επάρκεια, με πειστικότητα, με ένα ρεαλιστικό τρόπο στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας, αλλά και με βάση την αποδοχή που βλέπουμε σε όλες τις εκδηλώσεις που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, βλέπουμε ότι υπάρχει ένα κλίμα γενικευμένης απογοήτευσης και αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική, και ταυτόχρονα ένα κλίμα συσπείρωσης, εμπιστοσύνης και ελπίδας γύρω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News