Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Ελλάδα
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να κέρδισε αμέτρητες μάχες στους αθλητικούς στίβους έχασε όμως τη μάχη με τον καρκίνο.

Όλος ο πολιτικός κόσμος θέλησε να στείλει το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα για τον χαμό του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Αλέξης Τσίπρας: «Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής»

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας», τονίζει, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, για την απώλεια του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

ΝΔ: Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης τίμησε το εθνόσημο, πρωταγωνίστησε στον αθλητισμό και είχε σημαντική κοινωνική και πολιτική δράση 

«Η απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μας γεμίζει θλίψη. Ο Αλέξανδρος τίμησε το εθνόσημο, πρωταγωνίστησε στον αθλητισμό και κατάφερε να έχει σημαντική κοινωνική και πολιτική δράση. Στην οικογένειά του και στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ν. Δένδια για τον θάνατο του Α. Νικολαΐδη

«Ο θάνατος του Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, προκαλεί θλίψη σε όλους μας, ανεξάρτητα από κομματική ένταξη», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη    

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Με βαθιά οδύνη και συντριβή αποχαιρετά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη        

Με βαθιά οδύνη και συντριβή αποχαιρετά ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Στην ανακοίνωση-αποχαιρετισμό προς τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα». «Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του», τονίζει, επισημαίνοντας ότι «από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έχασε ποτέ τη διάθεσή του να ανταποκρίνεται δημιουργικά και με κέφι για ζωή στα καθήκοντα και στις επαφές με τους συνεργάτες του».

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου, προσθέτοντας ότι «ως αθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Ολυμπιονίκη δύο φορές, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου».

«Η τελευταία δημόσια παρακαταθήκη του είναι σίγουρα ο αποχαιρετισμός του, όπου κι εκεί ακόμα είχε έννοια να προσφέρει μεγαλόψυχα στον συνάνθρωπό του», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «ως συνεργάτης, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο» και πως «ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας».

«Θα τον θυμόμαστε πάντα με τα τελευταία του λόγια: "Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου"», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα μικρά παιδιά του, την υπόλοιπη οικογένειά του και τους φίλους του.

Τάσος Γαϊτάνης: Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης τίμησε την Ελλάδα και μας έκανε όλους υπερήφανους      

«Η απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη μάς γεμίζει θλίψη. Ο Αλέξανδρος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και κατάφερε να πάρει δύο αργυρά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιτεύγματα σπουδαία, που τίμησαν την Ελλάδα και μας έκαναν όλους υπερήφανους», τόνισε, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, αναφερόμενος στον θάνατο του ολυμπιονίκη.

Ο κ. Γαϊτάνης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και χαρακτήρισε «πρωταθλητή και στη ζωή» τον εκλιπόντα, με αφορμή το μήνυμά του, επισημαίνοντας: «Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, με το μήνυμα που μας άφησε λίγο πριν φύγει από τη ζωή, μας συγκλονίζει και δείχνει ότι εκτός από τον Αθλητισμό, ήταν πρωταθλητής και στη ζωή. Στην οικογένειά του και στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ν. Ηλιόπουλος: «Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα»           

«Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα», υπογραμμίζει με ανάρτηση του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει και πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Συλλυπητήριο μήνυμα Μ. Βαρβιτσιώτη για το θάνατο του Α. Νικολαΐδη            

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν ένας μεγάλος αθλητής που σήκωσε την Ελλάδα ψηλά και πάλεψε μέχρι τέλους με γενναιότητα», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter.«Συλλυπητήρια στους οικείους του».

Κ. Χατζηδάκης: Η πρόωρη απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρου Νικολαΐδη γεμίζει όλους τους Έλληνες θλίψη και συγκίνηση

«Η πρόωρη απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρου Νικολαΐδη γεμίζει όλους τους Έλληνες θλίψη και συγκίνηση» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Και η ανάρτησή του μας προσφέρει ένα μάθημα ζωής: Για τη γενναιότητα και την αξιοπρέπεια, με την οποία έδωσε κι αυτή τη μάχη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία  ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News