Σ. Βαρδάκης: "Η κυβέρνηση απαξιώνει τους νοσηλευτές της χώρας "

Ελλάδα
Σ. Βαρδάκης: "Η κυβέρνηση απαξιώνει τους νοσηλευτές της χώρας "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

""Η Υπουργική Απόφαση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα""

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την απαξίωση της κυβέρνησης προς τους νοσηλευτές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης με τη συνυπογραφή του Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας την επιστολή των Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οι νοσηλευτές με επιστολή τους, καταγγέλλουν ότι η Υπουργική Απόφαση που ορίζει το καθηκοντολόγιο των Βοηθών Νοσηλευτών/τριών που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ., δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ούτε αναφορικά με το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών κατάρτισης των Νοσηλευτών/τριών, αλλά ούτε και αναφορικά με την καθημερινή επαγγελματική πρακτική των Νοσοκομείων. Τονίζουν εξάλλου ότι συστηματικά χιλιάδες Νοσηλευτές ∆.Ε. στο σύστημα Υγείας και ειδικότερα στο Βενιζέλειο - Πανάνειο Νοσοκομείο, διενεργούν τις ίδιες νοσηλευτικές πράξεις και διεργασίες με αυτές των Νοσηλευτών Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Τ.Ε. και Π.Ε.).

Για τους λόγους αυτούς εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης, την υποτιμητική και απαξιωτική αντιμετώπισή τους ως «βοηθητικό προσωπικό» και την ανεπίτρεπτη σε βάρος τους συνταγματική διάκριση και αδικία και ζητούν την ανάκληση του ΦΕΚ ως αδύνατη προς την εφαρμογή και υλοποίηση του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα καλέσουν τα μέλη τους να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να εκτελούν μόνο τις νοσηλευτικές πράξεις που συμπεριλαμβάνονται στην Υπουργική Απόφαση για το καθηκοντολόγιο.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει την επιστολή και να τους ενημερώσει για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News