Ελλάδα

Αλλαγή ώρας 2022: Θα καταργηθεί από φέτος; - Τι δήλωσε ο υπουργός

Για να ισχύσει η κατάργηση της αλλαγής ώρας, θα πρέπει να τροποποιηθεί η Οδηγία 2000/84 του 2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξεδόθη στις 19/1/2001

Παραδοσιακά την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, καθώς η θερινή ώρα αλλάζει σε χειμερινή.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει μένει ανοιχτό ένα θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με το αν θα πρέπει η αλλαγή ώρας να καταργηθεί και κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ. να επιλέξει ποια από τις δύο ώρες, τη θερινή ή την χειμερινή, θα κρατήσει.

Ερωτηθείς, ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είπε ότι και φέτος οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν προς τα πίσω, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Aυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο υπουργός.

Σημειώνεται πως για να ισχύσει η κατάργηση της αλλαγής ώρας, θα πρέπει να τροποποιηθεί η Οδηγία 2000/84 του 2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξεδόθη στις 19/1/2001. Το άρθρο 6 αυτής της Οδηγίας αναφέρει ότι «θα πρέπει να παρακολουθείται η εφαρμογή της παρούσας οδηγίας με βάση έκθεση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σχετικά με τον αντίκτυπο των θεσπιζόμενων διατάξεων σε όλους τους οικείους τομείς».

Η εν λόγω έκθεση πρέπει να βασίζεται στις πληροφορίες που θα κοινοποιήσουν τα κράτη-μέλη στην Επιτροπή σε εύθετο χρόνο, ώστε να καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη υποβολή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια