Ελλάδα

Πύργος Ηλείας: Επιθέσεις και σοβαρές καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία (βίντεο)

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει από τους εμπλεκόμενους καταγγελίες ή μηνύσεις για κανένα από τα τέσσερα περιστατικά


Αναστάτωση επικρατεί στον Πύργο Ηλείας, από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις μέσα και έξω από σχολεία. 

Το πρώτο από τα τέσσερα περιστατικά σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2022) λίγα μέτρα μακριά από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, όταν ομάδα από μαθητές Γυμνασίου που μόλις είχαν αποχωρήσει από το σχολείο τους, συναντήθηκε με άλλη ομάδα μαθητών από άλλο Γυμνάσιο της περιοχής με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή μεταξύ τους, για άγνωστους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παιδί χτυπήθηκε αρκετά σοβαρά, ενώ το επεισόδιο κράτησε για αρκετή ώρα.

Το δεύτερο και πιο σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου, στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, όταν εξωσχολικό άτομο εισέβαλλε στον προαύλιο χώρο, κινήθηκε απειλητικά και χτύπησε συγκεκριμένο μαθητή του 2ου Γυμνασίου. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό έληξε, όμως αναφορικά με αίτια του επεισοδίου υπήρξαν υπόνοιες για διακίνηση ναρκωτικών.

Τα υπόλοιπα δύο περιστατικά αφορούν διαφορετικές συμπλοκές σε 4ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Πύργου. Όσον αφορά το επεισόδιο στο 3ο Λύκειο φέρεται να συνέβη κοντά στο σχολικό συγκρότημα, μεταξύ εξωσχολικών ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περιστατικά σε 2ο και 4ο Γυμνάσιο αλλά και 3ο Λύκειο σημειώθηκαν  το πρωί του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει από τους εμπλεκόμενους καταγγελίες ή μηνύσεις για κανένα από τα τέσσερα περιστατικά.

Το γεγονός, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τόσο τους γονείς και τους μαθητές όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία πλέον ζητά αυξημένη αστυνόμευση με περισσότερες περιπολίες έξω από τα σχολικά συγκροτήματα.

Φωτογραφία αρχείου: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια