Μεγάλη νίκη για τους εργαζομένους - Ποιος Δήμος μονιμοποίησε τους συμβασιούχους του

Ελλάδα
Μεγάλη νίκη για τους εργαζομένους - Ποιος Δήμος μονιμοποίησε τους συμβασιούχους του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση για τους εργαζόμενους κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφορικά με την ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Για μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση για τους εργαζόμενους κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφορικά με την ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, αποφασίστηκε να μην ασκηθεί έφεση σε θετική πρωτόδικη απόφαση μετατροπής της σύμβασης τριάντα τεσσάρων εργαζομένων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).

Καθοριστική για την εξέλιξη αυτή ήταν η συμβολή και οι παρεμβάσεις του αγωνιστικού Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου και η Δήμαρχος κα Μαρία Ανδρούτσου αναγνώρισε ότι, οι εργαζόμενοι κράτησαν την κοινωνία όρθια την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και προσπαθούν καθημερινά με αυταπάρνηση να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Αναγνώρισαν ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι χωρίς αυτούς τους οι  υπηρεσίες θα δίνονταν σε ιδιώτες και εργολάβους με σκοπό το κέρδος και μόνο. Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Αγίου Δημητρίου περί μη άσκησης έφεσης σε θετική πρωτόδικη δικαστική απόφαση μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.), θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Δήμους της χώρας με στόχο να διατηρηθεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, που είναι και το βασικό ζητούμενο.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την κυβέρνηση και τις Δημοτικές Αρχές να σεβαστούν το Αυτοδιοίκητο. Κανένας άλλος δεν ξέρει καλύτερα τις ανάγκες των Δήμων από τα Δημοτικά Συμβούλια, τους εργαζόμενους τους και τα συλλογικά τους όργανα. Οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης και απειλής εκτοξεύεται σε βάρος αυτών που θέλουν και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την Ελληνική Κοινωνία γενικότερα θα βρίσκει απέναντι το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καλεί επίσης η Ομοσπονδία, για ακόμη μία φορά, όλα τα Σωματεία να παρεμβαίνουν στα Δημοτικά Συμβούλια, στις Οικονομικές Επιτροπές και όπου αλλού είναι αναγκαίο, διεκδικώντας την μη εξάντληση των ένδικων μέσων. Είναι καιρός οι Δημοτικές Αρχές και τα συλλογικά τους όργανα να υπερασπιστούν το δικαίωμα και την ευθύνη να διοικούν του Δήμους και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Δημοτών και όχι να γίνονται συνυπεύθυνοι στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών στα ιδιωτικά συμφέροντα κατ εντολή της κυβέρνησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News