default-image

Γεωργαντάς: Ζητάει επιπλέον ενίσχυση στον πρωτογενή τομέα για την αντιμετώπιση των κρίσεων

Ελλάδα
Γεωργαντάς: Ζητάει επιπλέον ενίσχυση στον πρωτογενή τομέα για την αντιμετώπιση των κρίσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπλέον ενίσχυση στον πρωτογενή τομέα για την αντιμετώπιση των κρίσεων ο Γ. Γεωργαντάς από το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Πρόσθετη χρηματοδότηση, πέραν της ΚΑΠ, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των αλλεπάλληλων κρίσεων στον γεωργικό τομέα, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς κατά την τοποθέτησή του στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Τόνισε την ανάγκη πρόβλεψης αποζημίωσης των καταστροφών που προκαλούν στις καλλιέργειες ο ολοένα αυξανόμενος πληθυσμός αγριόχοιρου στη χώρα μας, ενώ αναφορικά με τον στόχο της μείωσης της χρήσης φυτοπροστατευτικών στη γεωργία, ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε τον κατάλληλο ορισμό των ευαίσθητων περιοχών και να ληφθούν υπόψη οι διαφορετικές αφετηρίες των Κρατών Μελών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις επιπτώσεις σε γεωργικούς τομείς της χώρας, εξαιτίας των προβλημάτων διασύνδεσης με την Ουκρανία και των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων μηνών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον στόχο μείωσης των εκπομπών αμμωνίας και μεθανίου στην γεωργία, πρότεινε το κατώτατο όριο για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις να καθοριστεί στη βάση επικαιροποιημένης εκτίμησης αντικτύπου, στην οποία θα λαμβάνονται επαρκώς υπόψη τα διαφορετικά συστήματα εκτροφής στα Κράτη Μέλη.

Μιλώντας για θέματα αλιείας ο κ. Γεωργαντάς, κατά την παρέμβασή του και με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία για τις αλιευτικές δυνατότητες έτους 2023, επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση σχετικά με την παράνομη λαθραία αλιεία, που διεξάγεται με την ανοχή και ενθάρρυνση των τουρκικών αρχών, στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου In Time)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News