ΥΠΕΝ: «Διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον κ. Τσίπρα»

Ελλάδα
ΥΠΕΝ: «Διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον κ. Τσίπρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κ. Τσίπρας μιλάει για διπλασιασμό στις αποκοπές ρεύματος το 2022. Παρά την μεγάλη ενεργειακή κρίση, που πλήττει την Ευρώπη και τη χώρα μας, οι αριθμοί τον διαψεύδουν.», είπε το ΥΠΕΝ

«Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να παραπλανά τους πολίτες προκειμένου να υπηρετήσει το αντιπολιτευτικό του αφήγημα», αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωση αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του κ.Α.Τσίπρα.

Το ΥΠΕΝ σημειώνει ακόμη τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας μιλάει για διπλασιασμό στις αποκοπές ρεύματος το 2022. Παρά την μεγάλη ενεργειακή κρίση, που πλήττει την Ευρώπη και τη χώρα μας, οι αριθμοί τον διαψεύδουν.

Οι αποκοπές ρεύματος κατά την περίοδο διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ - τις συνέπειες της οποίας όλοι θυμούνται- ήταν πολύ περισσότερες από όσες είναι την τελευταία τριετία.

Ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει, αλλά το αποκρύπτει, σε μια ακόμα ατελέσφορη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης Ας μιλήσουμε, λοιπόν, με αριθμούς:

Αιτήματα αποκοπών:

  • Το 2017: 539.045
  • Το 2018: 522.096
  • Το 2019: 399.357
  • Το 2020: 459.965
  • Το 2021: 405.516
  • Το 2022: 275.494

Που είδε λοιπόν ο κ. Τσίπρας τον διπλασιασμό των αποκοπών;

Αρχικά, όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι με τον ελληνικό μηχανισμό τα νοικοκυριά κι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διατηρούν τους λογαριασμούς ενέργειας σε προσιτές τιμές, εν μέσω πρωτοφανούς ενεργειακού πολέμου.

Η Ευρώπη ενημερώθηκε για τον ελληνικό μηχανισμό και αποφασίζει να τον εφαρμόσει πανευρωπαϊκά.

Έγκυρα Ινστιτούτα, όπως το Bruegel δείχνουν ότι η ελληνική στήριξη είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας παραγνωρίζοντας όλα αυτά, ζητεί «στήριξη των νοικοκυριών», δηλαδή αυτό που ανελλιπώς κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης, τον πίνακα του Ινστιτούτου Bruegel για τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών από την αρχή της κρίσης, με την ελπίδα ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί πόσο ανακριβής και άστοχη είναι η κριτική του. Τέλος, επισυνάπτεται πίνακας με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ανά χώρα της ΕΕ, όπου επίσης φαίνεται το μέγεθος των ψεμάτων του κ. Τσίπρα.

Εκεί, όμως που η έκρηξη λαϊκισμού κορυφώνεται, είναι ο απίστευτα ανακριβής τρόπος που «ανακαλύπτει» αυτό που ανεύθυνα ονομάζει «κλοπή» και «αρπαχτή». Δεν γνωρίζει, άραγε, ο κ. Τσίπρας ότι την ώρα που χρησιμοποιεί τέτοιες αγοραίες εκφράσεις, η ελληνική Κυβέρνηση έχει ανακτήσει έως τώρα πάνω από 2,5 δις. ευρώ από τις εταιρείες ενέργειας και ως τα τέλη του χρόνου θα φτάσουμε σχεδόν τα 5 δις; Δεν γνωρίζει ότι σήμερα οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα από πολλούς άλλους Ευρωπαίους, μεταξύ των οποίων και τους Ίβηρες, τα μοντέλα των οποίων ο κ. Τσίπρας εκθείαζε;

Το μόνο που φωτίζει ο κ. Τσίπρας δυστυχώς, είναι η ικανότητά του στη διαστρέβλωση και η ανεπάρκειά του να συμβάλλει με θετικές προτάσεις στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Οι πολίτες και βλέπουν και συγκρίνουν».

Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα:

«Κλοπή και αρπαχτή» στην ενέργεια προς όφελος των παρόχων κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τον νέο μηχανισμό επιδότησης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, στηλίτευσε την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας και τους λογαριασμούς που έχουν ανέβει σε… δυσθεώρητα ύψη. «Διαπιστώνω ότι έχουμε μια νέα γενιά αισχροκέρδειας με το νέο μηχανισμό. Φύγαμε από την ρήτρα αναπροσαρμογής και μπήκαμε σε ένα νέο σχήμα όπου οι πάροχοι ανακοινώνουν τιμολόγια τα οποία είναι δυσανάλογα με το κόστος αγοράς στην χονδρεμπορική», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επίσης, σημείωσε ότι: «η τιμή αγοράς από τους παρόχους σύμφωνα με τα στοιχεία, θα κλείσει μεσοσταθμικά στα 450 ευρώ ανά μεγαβατώρα και τα τιμολόγια που έχουν ανακοινώσει για τους οικιακούς καταναλωτές είναι μεσοσταθμικά στα 775-780 ευρώ η μεγαβατώρα. Άρα υπάρχει ένα περιθώριο κέρδους που είναι πάνω από 300 ευρώ η μεγαβατώρα, για τους παρόχους αυτή τη φορά».

Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης επιδοτεί μια νέα γενιά αισχροκέρδειας»

Σε αυτό το μήκος κύματος υπογράμμισε πως η αισχροκέρδεια παραμένει στο επίπεδο της χονδρεμπορικής ενώ «έχουμε μία επιπλέον τρομακτική αισχροκέρδεια στο επίπεδο της εμπορίας της λιανικής».

Επιπροσθέτως, κατέστησε σαφές ότι: «Αν ακολουθήσει αυτό το σύνολο της κατανάλωσης έχουμε κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ σε ένα μήνα για τους παρόχους» και συνέχισε: «Δεν μιλάμε για 500 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος ενός έτους. Μιλάμε σε ένα μήνα, για τον Σεπτέμβριο μόνο. Κι αυτό ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του το επιδοτεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Δύο δισεκατομμύρια ευρώ επιδότηση, 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό για να έχουν 500 εκατομμύρια οι πάροχοι μόνο τον Σεπτέμβριο. Μιλάμε για κλοπή».

(Φωτογραφία αρχείου In Time)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News