Μητσοτάκης: Εκλογές είτε την άνοιξη είτε το καλοκαίρι του 2023

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Εκλογές είτε την άνοιξη είτε το καλοκαίρι του 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο περιόδους στις οποίες ενδέχεται να διεξαχθούν εθνικές εκλογές, έδωσε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Bloomberg

Δύο περιόδους στις οποίες ενδέχεται να διεξαχθούν εθνικές εκλογές, έδωσε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εσωτερική κατάσταση είπε ότι θα έχουμε εκλογές είτε την άνοιξη είτε στις αρχές του καλοκαιριού του 2023, ενώ αναφερόμενος στα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον ΟΗΕ, σημείωσε ότι θα απαντήσει αύριο στην ομιλία του, προσθέτοντας ότι «το να κατηγορείς την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο ζήτημα της μετανάστευσης είναι απλώς εξωφρενικό. Είναι εξωφρενικό γιατί είναι η Τουρκία που, πολύ ανοιχτά και πολύ δημόσια, εργαλειοποιεί τους μετανάστες τα τελευταία δύο χρόνια, προσπαθώντας να τους ενθαρρύνει, να τους στείλει στα ελληνικά σύνορα, προσπαθώντας να τους ωθήσει στην Ευρώπη».

Οι αναφορές του σε πιθανές περιόδους εκλογών αναμένεται να πυροδοτήσουν εκ νέου τη συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου και από το βήμα της ΔΕΘ, χωρίς να αποκλείεται το σενάριο και ενός εκλογικού αιφνιαδιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι εκλογές πιθανότατα δεν μπορούν να γίνουν από 2 έως 16 Ιουνίου, επειδή τότε θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Υπό αυτό το σκεπτικό δεν μπορούν να στηθούν κάλπες από τις 22 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου διότι διεξάγονται οι κατατακτήριες εξετάσεις στην πρώτη και δευτέρα Λυκείου.

Ακόμη, η 26 Μαρτίου μάλλον θα αποκλειστεί καθώς είναι μία ημέρα μετά την Εθνική Εορτή, αλλά και σε ενδεχόμενο νέας κάλπη, αυτή θα έπεφτε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που το 2023 είναι από τις 9 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) μέχρι 16 Απριλίου που είναι το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε πει ότι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία θα μπορούσε να γίνει πριν από τις Πανελλαδικές. «Σε κάθε περίπτωση το 2023», είχε ξεκαθαρίσει, αποκλείοντας έναν φετινό εκλογικό αιφνιδιασμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News