Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ- Υποκλοπές: Αίτημα να καταθέσει ο Φέλιξ Μπίτζιος της Intellexa - Πρόσωπο – κλειδί της υπόθεσης

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να προσέλθει στην Εξεταστική το πρόσωπο – κλειδί του κακόβουλου λογισμικού Predator


Αίτημα να κληθεί και να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Φέλιξ Μπίτζιος της Intellexa κατέθεσαν, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ο Μπίτζιος να καταθέσει πριν αποσταλούν ερωτήσεις στην Σάρα Χαμού, δικηγόρο της Intellexa, ξεκαθαρίζοντας πως εάν δεν παρουσιαστεί ενώπιον της Εξεταστικής, δεν θα στείλουν γραπτές ερωτήσεις προς την Σάρα Χαμού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε την κατάθεση της εκπροσώπου της Intellexa μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισε να της σταλούν γραπτές ερωτήσεις - «σκονάκια».

Ο Φέλιξ Μπίτζιος που είχε εμπλοκή με την εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator, θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος:

-Διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa (της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator) από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021. Ήταν παράλληλα εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.

-Διετέλεσε σύμβουλος της Krikel το 2018, όπως αποκάλυψε το inside story, εταιρείας που σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας (ΕΑΔ) συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2020.

Την ίδια ώρα νέο δημοσίευμα του Inside Story αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη σχέση Μπίτζιου – Intellexa. Συγκεκριμένα, λίγο πριν ενημερωθεί για την παρακολούθηση εις βάρος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Νίκος Ανδρουλάκης, εταιρεία στην Κύπρο που συνδέεται με την υπόθεση «εξαφάνισε» έναν μέτοχό της, με αναδρομική καταγραφή μεταβίβασης μετοχών στο Γραφείο Εφόρου Εταιρειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια