Κρήτη: Αποκαλύψεις σοκ από τον κουνιάδο Βαλυράκη

Κρήτη
Κρήτη: Αποκαλύψεις σοκ από τον κουνιάδο Βαλυράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να πείσει τη Μίνα ότι ο θάνατος του ήταν ατύχημα», σημειώνει ο Θανάσης Παπαθεοδώρου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός, στην Ερέτρια της Εύβοιας, τον Ιανουάριο του 2021. Μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας ο κουνιάδος του Κρητικού πρώην υπουργού, κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου, αποκάλυψε ότι υπήρξε προσπάθεια να πειστεί η χήρα του αείμνηστου Βαλυράκη από τον υπουργό Δικαιοσύνης και μια σύμβουλό του ότι ο θάνατος του συζύγου της ήταν ατύχημα!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παπαθεοδώρου, τον Σεπτέμβριο του 2021 η χήρα του υπουργού κλήθηκε να μεταβεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό, αναφορικά με την υπόθεση θανάτου του συζύγου της. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, ουσιαστικά ο υπουργός επιχείρησε σ’ εκείνη τη συνάντηση να πείσει τη χήρα Βαλυράκη ότι ο θάνατος του συζύγου τους ήταν ατύχημα.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στον αέρα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» από τον κ. Παπαθεοδώρου ότι ο υπουργός κάλεσε στην εν λόγω συνάντηση και μια σύμβουλό του, εισαγγελική λειτουργό, η οποία επίσης προσπάθησε να πείσει τη χήρα Βαλυράκη ότι ο σύζυγός της δε δολοφονήθηκε, αλλά έχασε τη ζωή του εξαιτίας ατυχήματος.

//--> //-->

«Κουμπάρα του Προκοπίου»

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Παπαθεοδώρου, αργότερα η οικογένεια έμαθε ότι η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός ήταν κουμπάρα του κ. Δημήτρη Προκοπίου! Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Προκοπίου είναι ο εισαγγελέας ο οποίος είχε βάλει στο «αρχείο» την υπόθεση Βαλυράκη. Εξάλλου, πριν από μερικές μόνο ημέρες, βγήκε από το αρχείο η μήνυση που είχε υποβάλει κατά του κ. Προκοπίου για παράβαση καθήκοντος η οικογένεια Βαλυράκη.

Η «ΝΚ» επικοινώνησε χθες με ένα εκ των δικηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη, ο οποίος ανέφερε ξεκάθαρα ότι όλα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Παπαθεοδώρου είναι αληθή.

Επισημαίνεται ότι η επίμαχη συνάντηση της χήρας Βαλυράκη με τον υπουργό είχε λάβει χώρα πριν από περίπου ένα χρόνο. Μιλάμε δηλαδή για το χρονικό διάστημα που ακολούθησε της μήνυσης που υπέβαλε η οικογένεια για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του εισαγγελέα κ. Προκοπίου.

Καταγγελία και για απόπειρα δωροδοκίας

Από δικηγόρο των κατηγορούμενων σε βασικό μάρτυρα της υπόθεσης

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις δε σταματούν εκεί, καθώς στη χθεσινή εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, στο Star, ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός αποκάλυψε ότι ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης Βαλυράκη κατήγγειλε στο Τμήμα της Δίωξης Εκβιαστών ότι έγινε σε βάρος του απόπειρα δωροδοκίας από έναν εκ των δικηγόρων της πλευράς των κατηγορουμένων. Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω εξέλιξη επιβεβαιώθηκε από τον κουνιάδο του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν χθες στην εν λόγω εκπομπή, ο βασικός μάρτυρας κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών ότι ένας από τους συνηγόρους της άλλης πλευράς, αρχικά μέσω τρίτου προσώπου και εν συνεχεία ο ίδιος, τον προσέγγισε και αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει προκειμένου εκείνος να αναιρέσει τα όσα είχε ήδη καταθέσει στις Αρχές για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, προσφέρθηκε στον μάρτυρα το ποσό των 40.000 ευρώ, με τον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης να αρνείται να πάρει πίσω τα όσα είχε καταθέσει. Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω δικηγόρος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο μάρτυρας ήταν αυτός που τον προσέγγισε ζητώντας του χρήματα για να αλλάξει την κατάθεσή του.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή του Star, ο κ. Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε τον βασικό μάρτυρα - ο οποίος ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια θέτοντας ουσιαστικά τις βάσεις για να διερευνηθεί το επίμαχο συμβάν ως ανθρωποκτονία και όχι σαν ατύχημα - ως «αγνό, πολύ θαρραλέο άνθρωπο», ο οποίος, παρά τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ας σημειωθεί ότι η κύρια ανάκριση για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί και πλέον η υπόθεση βαίνει προς τον ορισμό τακτικής δικασίμου. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Ιουνίου είχαν προφυλακιστεί οι δύο ψαράδες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ωστόσο αρνούνται πεισματικά την κατηγορία. Πάντως, περίπου ένα μήνα αργότερα, στις αρχές Ιουλίου, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν!

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μέσα στο 2021 η σχετική δικογραφία μπήκε στο αρχείο από την αρμόδια Εισαγγελία, καθώς κρίθηκε ότι ο θάνατος του εμβληματικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και αντιδικτατορικού αγωνιστή ήταν ατύχημα. Ωστόσο, μετά την προσφυγή που κατέθεσε η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη στην Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, η υπόθεση επιστράφηκε στην κύρια ανάκριση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News