Δίκη «ψευτογιατρού»: Καταπέλτης η πρόταση εισαγγελέα - «Ένοχος για 6 ανθρωποκτονίες»

Ελλάδα
Δίκη «ψευτογιατρού»: Καταπέλτης η πρόταση εισαγγελέα - «Ένοχος για 6 ανθρωποκτονίες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τον εισαγγελέα, η ταύτιση του με την περσόνα του Dr Kontos είναι τεράστια. Αποδείχθηκε πως όχι μόνο συστηνόταν ως γιατρός αλλά χρησιμοποιούσε πληθώρα τρόπων για να ενισχύσει την πεποίθηση αυτή στα θύματα του

Την ενοχή του «ψευτογιατρού» για έξι ανθρωποκτονίες, με δόλο με έμμεση αυτουργία ζήτησε ο εισαγγελέας. Σημειώνεται, πως η αγόρευση είναι ακόμα σε εξέλιξη. Παράλληλα, ο Dr Kontos κατηγορείται και για απάτη ύψους 547.000 ευρώ και απόπειρα απάτης ύψους 139.000, ποσά που αφορούν σε 21 περιπτώσεις. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για 21 περιπτώσεις απάτης, ενώ εισηγήθηκε την απαλλαγή από τις κατηγορίες 11 συγκατηγορουμένων του, μεταξύ των οποίων γιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μια μοναχή κι ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων.

Κατά τον εισαγγελέα, η ταύτιση του με την περσόνα του Dr Kontos είναι τεράστια. Αποδείχθηκε πως όχι μόνο συστηνόταν ως γιατρός αλλά χρησιμοποιούσε πληθώρα τρόπων για να ενισχύσει την πεποίθηση αυτή στα θύματα του.

Μάλιστα, από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, ότι «υπόσχονταν την πλήρη ίαση των ασθενών με τις προϋποθέσεις να μην ξεκινήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία που ήταν συνιστώμενη από την ιατρική επιστήμη κι να ακολουθήσουν τη δική του θεραπεία. Προκάλεσε πλάνη στους παθόντες οι οποίοι κατέβαλαν χρήματα χωρίς αποδείξεις καταβολής για να μην αποδειχθεί ποτέ».

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News