Αυξήσεις τριών ειδών στις συντάξεις - Τι αναμένεται να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Οικονομία
Αυξήσεις τριών ειδών στις συντάξεις - Τι αναμένεται να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, δεν θα θυμίζουν πολιτικό Αϊ Βασίλη», είπε ο κ. Χατζηδάκης

Για τρία είδη αυξήσεων στις συντάξεις από 1 Ιανουαρίου 2023 μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Αναφερόμενος στη στεγαστική πολιτική τόνισε ότι έμφαση θα δοθεί στους νέους και οικονομικά ασθενέστερους.  Οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν περιοριστεί επισήμως στις 56.000 εκ των οποίων οι 20.000 δεν μπορούν να εκδοθούν, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης εξηγώντας τους λόγους και απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών.

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, δεν θα θυμίζουν πολιτικό Αϊ Βασίλη», είπε ο κ. Χατζηδάκης ωστόσο ανέφερε ότι «σίγουρα από 1/1/2023 θα υπάρξουν τριών ειδών αυξήσεις:

“Ξεπάγωμα” όλων των συντάξεων μετά από 12 χρόνια, Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που αφορά 1 εκ. συνταξιούχους με εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ.

Μικρότερη κλίμακας τέταρτη δόση του επανυπολογισμού του λεγόμενου “νόμου Βρούτση” που αφορά περαιτέρω αύξηση σε 150.000 συνταξιούχους με ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 χρόνια.

Για τον Αύγουστο αναμένονται νέα στοιχεία, για τις εκκρεμείς συντάξεις, οι μισές εκ των οποίων είναι στο δημόσιο τομέα. «Είμαστε στην τελική ευθεία για την επίλυση του ζητήματος των κυρίων συντάξεων και στη συνέχεια θα ρίξουμε το βάρος της προσπάθειας στις επικουρικές», είπε στην Δημόσια Τηλεόραση ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας για στόχο έκδοσης 1 εκατομμυρίου συντάξεων τα τελευταία δύο χρόνια με λιγότερους υπαλλήλους και καλύτερο σύστημα.

Σε ερώτηση συνταξιούχου που πήγε να πάρει σύνταξη και βρέθηκε στο αυτοματοποιημένο σύστημα πεθαμένη, ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε ότι είναι λάθος υπαλλήλου του Ληξιαρχείου και δεν συνδέεται με τον ΕΦΚΑ. Η σύνταξη που δεν καταβλήθηκε, θα δοθεί  το ταχύτερο, ακόμη και μέσα στο Σεπτέμβριο, είπε ο υπουργός Εργασίας -Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σχετικά με την στεγαστική πολιτική

Ο κύριος Χατζηδάκης ανέφερε ότι το μοντέλο δεν είναι η εργατική κατοικία αλλά η ένταξη σε ιστό εργαζομένων και νέων. «Μας ενδιαφέρει  η νέα αρχή με ποιοτικά στοιχεία. Υπάρχει πράγματι ένα κενό και ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ για την επανεκκίνηση», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφέροντας ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και  τα χρήματα που έχει στο ταμείο η ΔΥΠΑ.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News