ΜΜΜ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές λόγω ακρίβειας - Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία
ΜΜΜ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές λόγω ακρίβειας - Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μαξίμου επιδιώκει να μειώσει τη χρήση των ΙΧ, μειώνοντας τους ρύπους και την κατανάλωση βενζίνης, με κίνητρα για στροφή προς τα μέσα μεταφοράς

Μέτρα ενίσχυσης της χρήσης των συγκοινωνιών, στα πρότυπα αντίστοιχων δράσεων άλλων χωρών όπως της Γερμανίας, βρίσκονται προς ένταξη στο πακέτο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Το ένα σενάριο είναι, να χορηγηθεί μια πιο φθηνή, μηνιαία κάρτα χρήσης των ΜΜΜ, αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερη πρόταση: Παροχή κάρτας απεριορίστων διαδρομών δωρεάν σε νέους έως 29 ετών.

Με αυτό τον τρόπο, το Μαξίμου επιδιώκει να μειώσει τη χρήση των ΙΧ, μειώνοντας τους ρύπους και την κατανάλωση βενζίνης, με κίνητρα για στροφή προς τα μέσα μεταφοράς.

Το Σαββατοκύριακο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι το εν λόγω μέτρο αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών, στη μετακίνηση, στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τα ΙΧ, διαβεβαιώνοντας: «Τα αρμόδια υπουργεία θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει».

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News