Υπόθεση παρακολουθήσεων: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ελλάδα
Υπόθεση παρακολουθήσεων: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδριάζει στις 10 το πρωί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για το θέμα των παρακολουθήσεων και θα παρίσταται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

Σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειες για το θέμα τον παρακολουθήσεων και θα παρίσταται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων, την Τετάρτη 31 Αυγούστου, δεν επήλθε συμφωνία για τον τρόπο διασφάλισης του απόρρητου της συνεδρίασης, παρά τη σύσταση του προέδρου της Βουλής να απαγορευθούν τα κινητά στην αίθουσα.

Θέμα «αυτοπροστασίας της διαδικασίας» έθεσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας, κατά τη σημερινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η οποία εξέτασε την οργάνωση της αυριανής απόρρητης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ζήτησε από τους εκπροσώπους κομμάτων να βοηθήσουν να μην έχουμε φαινόμενα απευθείας μετάδοσης της απόρρητης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι προσκλήσεις για την αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχουν απευθυνθεί στους:

  • Χρήστο Ράμμο, πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, επίτιμο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας,
  • Γρηγόριο Δημητριάδη, τέως γενικό γραμματέα Πρωθυπουργού,
  • Βασιλική Βλάχου, εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εποπτεύουσα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών,
  • Παναγιώτη Κοντολέοντα, τέως Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.),
  • Θεμιστοκλή Δεμίρη, διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.),
  • Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, εισαγγελέα Εφετών Αθηνών,
  • Θεόδωρο Δραβίλλα, πρώην διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), και Ιωάννη Ρουμπάτη, πρώην διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).
  • Έχει επίσης προσκληθεί να παραστεί, ο υπουργό Επικρατείας, Γεώργιος Γεραπετρίτης

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την ΑΔΑΕ να ερευνήσει αν υπάρχουν παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον κατηγορεί για μυθεύματα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι σκοπός της παρακολούθησής του, ήταν ο εκβιασμός.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News