Τριπλό ραντεβού με την εφορία: Τι πρέπει να πληρωθεί έως 31 Αυγούστου

Οικονομία
Τριπλό ραντεβού με την εφορία: Τι πρέπει να πληρωθεί έως 31 Αυγούστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριπλό ραντεβού με την εφορία θα έχουν οι πολίτες μετά τις διακοπές τους, καθώς καλούνται να επιστρέψουν στη σκληρή πραγματικότητα και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της εφορίας έως το τέλος του μήνα

Τριπλό ραντεβού με την εφορία θα έχουν οι πολίτες μετά τις διακοπές τους, καθώς καλούνται να επιστρέψουν στη σκληρή πραγματικότητα και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της εφορίας έως το τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα έως τις 31 Αυγούστου τα «μέτωπα» των πολιτών έχουν ως εξής:

  • η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος (για όσους πλήρωσαν την πρώτη) ή πρώτη και η δεύτερη μαζί, από τους φορολογουμένους που θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως τις 30 Αυγούστου.
  • η δεύτερη δόση Επιστρεπτέων Προκαταβολών από περίπου 700.000 επιχειρήσεις, ή οι δύο πρώτες δόσεις από όσες επιχειρήσεις έλαβαν παράταση έως το τέλος Αυγούστου

Τα έσοδα αυτά συντείνουν στη συνέχιση της στήριξης των πολιτών με μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ ώς τα μέσα του 2023 και νέες, μόνιμες παρεμβάσεις ύψους άνω των 1,5 δισ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο τις οποίες προγραμματίζει το οικονομικό επιτελείο παρά την επικείμενη κορύφωση της ενεργειακής κρίσης το φθινόπωρο.

//--> //-->

Κατώτατος μισθός: Προ των πυλών νέα αύξηση - Πώς θα διαμορφωθεί

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται  να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, ο νέος κατώτατος μισθός θα… επιστρέψει στα προ μνημονίων επίπεδα ύστερα από 10 χρόνια, δηλαδή στα 751 ευρώ, με ισχύ από την Πρωτομαγιά του 2023.

Δεδομένου ότι καταβάλλονται 14 μισθοί τον χρόνο, το ετήσιο όφελος για τους εργαζομένους από την αύξηση ισούται με έναν επιπλέον μισθό (50 ευρώ η μηνιαία αύξηση επί 14 μισθούς=700 ευρώ).

Οι μηνιαίες αποδοχές, αν συνυπολογιστεί η καταβολή 14 μισθών τον χρόνο, διαμορφώνονται σε 831,8 ευρώ από 773,5 ευρώ σήμερα.

Αν συνυπολογιστεί και η προηγούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, που έγινε την 1η Ιανουαρίου 2022, προκύπτει αύξηση κατά 9,7% ή 63 ευρώ τον μήνα (από 650 ευρώ στα 713 ευρώ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News