Μεσσήνη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 50χρονος για την επίθεση με καυστικό υγρό

Ελλάδα
Μεσσήνη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 50χρονος για την επίθεση με καυστικό υγρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O 50χρονος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί το Σάββατο - Αρχικά αρνήθηκε την πράξη του, φέρεται όμως τελικά να ομολόγησε κάτω από το βάρος των στοιχείων

Για απόπειρα ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατηγορείται ο 50χρονος που επιτέθηκε με χημικό υγρό στην πρώην σύζυγό του τραυματίζοντάς τη σοβαρά.

O 50χρονος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί το Σάββατο.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από την αστυνομία για την επίθεση με χημικό υγρό σε 49χρονη στη Μεσσήνη, όταν πήγε στο νοσοκομείο να δει το θύμα. Εκεί τον εντόπισε η αστυνομία και τον προσήγαγε.

Αρχικά αρνήθηκε την πράξη του, φέρεται όμως τελικά να ομολόγησε κάτω από το βάρος των στοιχείων.

Την παραφύλαγε στο σκοτάδι 

Περί τις 4:00 η γυναίκα έφτασε στη δουλειά της, ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, και την ώρα που επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα πετάχτηκε μπροστά της ο 50χρονος.

Ο άνδρας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, ώστε να μην τον αναγνωρίσει. Όπως προκύπτει, την παραφύλαγε στο σκοτάδι και της επιτέθηκε με την πρώτη ευκαιρία. 

//--> //-->

Αρχικά επιχείρησε να την ακινητοποιήσει με ένα πανί εμποτισμένο με το χημικό υγρό και στη συνέχεια έριξε στο πρόσωπό της το περιεχόμενο της φιάλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, ενώ η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου παραμένει νοσηλευόμενη με σοβαρό έγκαυμα στο ένα μάτι.

Κρίσιμη η κατάσταση της 49χρονης 

Η κατάσταση της γυναίκας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας θεωρείται κρίσιμη καθώς κινδυνεύει να χάσει το μάτι της. Ωστόσο, σύμφωνα με τα νεότερα, για την υγεία της, σήμερα Πέμπτη, οι γιατροί παρατηρούν μικρά σημάδια βελτίωσης, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία και τους κάνει να ελπίζουν ότι η καλή εξέλιξη θα συνεχιστεί. Ιδιαίτερα κρίσιμη πάντως παραμένει η αυριανή ημέρα. 

«Να μη συμβεί σε καμία γυναίκα αυτό. Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ κακή κατάσταση. Θα τα καταφέρω», είπε η 49χρονη μετά το τραγικό συμβάν. 

//--> //-->

Η διοικήτρια νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη δήλωσε  πως «είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της».

Η άτυχη γυναίκα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ωστόσο «χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» είπε η διοικήτρια νοσοκομείου η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Όπως τόνισε η κυρία Αλειφέρη από τη συνομιλία που είχε μαζί της πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα.

«Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της».

Σχολιάζοντας το περιστατικό η ίδια δήλωσε για την μητέρα έξι παιδιών ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο.

«Πέρα από τη φαρμακευτική στήριξη παρέχουμε και ψυχολογική στήριξη και αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» τόνισε.

Το χρονικό

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Μεσσήνη από το σοκαριστικό συμβάν επίθεσης σε γυναίκα με καυστικό υγρό, τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Αυγούστου.

Η 49χρονη που είναι υπάλληλος καθαριστηρίου, δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό ενώ πήγαινε στη δουλειά της, με αποτέλεσμα να πάθει σοβαρό έγκαυμα στο ένα της μάτι, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή της, αλλά, κινδυνεύει η όρασή της. Η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική.

Από την πρώτη στιγμή ο δράστης αναζητήθηκε στο περιβάλλον της γυναίκας και προσήχθη ένας άνδρας 50 ετών, ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη.

Οι Αρχές είχαν αποκλείσει εξ αρχής το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας και είχαν επικεντρωθεί στο περιβάλλον της γυναίκας από την πρώτη στιγμή, με τις υποψίες να πέφτουν στον πρώην σύντροφό της. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες κι ακολούθως θα οδηγηθεί σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News