Θρίλερ με το ναυάγιο στη Ρόδο: Συνεχίζονται οι έρευνες - Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση

Ελλάδα
Θρίλερ με το ναυάγιο στη Ρόδο: Συνεχίζονται οι έρευνες - Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 10 Αυγούστου - 29 αλλοδαποί διασώθηκαν

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 αλλοδαποί επιβαίνοντες, βρέθηκε σε δυσχερή θέση και βυθίστηκε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού, 29 έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου, εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζονται τα εξής:

Το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που διέσωσε δύο εκ των είκοσι εννέα μέχρι στιγμής διασωθέντων αλλοδαπών, τους έχει μεταφέρει στη ν. Κάρπαθο.

Το Δ/Ξ ελληνικής σημαίας που περισυνέλεξε τους υπόλοιπους είκοσι επτά εκ των ανωτέρω αλλοδαπών βρίσκεται εν πλω προς τον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, προκειμένου να τους αποβιβάσει.

Στην επιχείρηση που συνεχίζεται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΔΒΔ εντάσεως 5-6 bf, επιχειρούν κατά τον παρόντα χρόνο ελικόπτερο Π.Α., δύο πλοία Π.Ν. και τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ στην περιοχή κατευθύνεται και Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερη ανακοίνωση».

Γ. Πλακιωτάκης για την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών: Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σχετικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 38 νμ νότια της Ρόδου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης», ενώ τόνισε ότι έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 29 συνάνθρωποί μας και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Σημείωσε επίσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού έχουν διασωθεί πάνω από 6.000 άτομα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News