Ευθεία απειλή Ακάρ για Καστελόριζο: «Αν θέλει ο Θεός, μπορεί να έρθουμε»

Ελλάδα
Ευθεία απειλή Ακάρ για Καστελόριζο: «Αν θέλει ο Θεός, μπορεί να έρθουμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα ακόμα ανθελληνικό παραλήρημα προχώρησε ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στοχεύοντας και πάλι το Καστελόριζο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φιέστα που οργάνωσε ο Ταγιπ Ερντογάν για τον απόπλου του πλωτού γεωτρύπανου, που θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Αθήνα είναι προετοιμασμένη για κάθε πιθανό σενάριο και αναμένει την πορεία του σκάφους την οποία θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, νέες απειλές εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ λίγο πριν την έξοδο του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, στόχευσε πάλι στο Καστελόριζο, λέγοντας πως η απόσταση του από την Τουρκία είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

//--> //-->

Μάλιστα αναφερόμενος σε Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι «αν μπορούν ας έρθουν», εκείνος απάντησε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Ακάρ αναφέρθηκε, όπως και ο Τσαβούσογλου, στα «αποστρατικοποιημένα» κατά την παράλογη ανάγνωση των Διεθνών Συνθηκών από την Τουρκία για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ υποστήριξε ότι είναι η Ελλάδα που ασκεί «επεκτατική πολιτική».

//--> //-->

Τουρκική αντιπροσωπεία «προσκλήθηκε» την ερχόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαπραγματεύσεις σχετικά με την αγορά αεροσκαφών F-16, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ

Τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα στις ΗΠΑ για νέες διαπραγματεύσεις σχετικά με την αγορά μαχητικών αεροπλάνων F-16, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Οι συνομιλίες για την απόκτηση των F-16 συνεχίζονται. (...) Έχουμε μια συνάντηση στις 15 Αυγούστου: προσκληθήκαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στη διάρκεια διάσκεψης στην Άγκυρα χωρίς να διευκρινίσει ποιος έκανε την πρόσκληση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο πως συνεχίζει να απορρίπτει τους όρους που τέθηκαν από το αμερικανικό Κογκρέσο για να πραγματοποιηθεί η πώληση των αεροσκαφών αυτών στην Τουρκία: οι αμερικανοί βουλευτές απαιτούν από την Άγκυρα να απέχει από οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Ελλάδας και ιδιαίτερα να μην παραβιάζει τον εναέριο χώρο της.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτούς τους όρους. Ελπίζουμε ότι θα αρθούν από τη Γερουσία», πρόσθεσε ο Ακάρ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως η Τουρκία επιθυμεί να αποκτήσει 40 μαχητικά αεροπλάνα F-16, καθώς και ανταλλακτικά απαραίτητα για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των F-16 που ήδη διαθέτει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως υποστηρίζει την παράδοση των F-16 στην Τουρκία στη διάρκεια συνάντησής του με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο στη Μαδρίτη.

«Η προσέγγιση του κ. Μπάιντεν ήταν πολύ θετική στη Μαδρίτη», υπενθύμισε ο Ακάρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News