Δολοφονία 17χρονης στο Περιστέρι: Είχε απορριφθεί αίτημα ασύλου του κατηγορούμενου

Ελλάδα
Δολοφονία 17χρονης στο Περιστέρι: Είχε απορριφθεί αίτημα ασύλου του κατηγορούμενου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης έχει καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης έχει καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί.

Μεταγενέστερα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή, ενώ στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

Σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου, αναμένεται να περάσει το κατώφλι της 25ης τακτικής Ανακρίτριας στην Ευελπίδων ο 21χρονος πακιστανικής καταγωγής σύντροφος 17χρονης Νικολέτας, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της, για την οποία κατηγορείται.

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, δια του συνηγόρου του, ζήτησε να του δοθεί ακόμη ένα 24ωρο ώστε να ενημερωθεί επί των στοιχείων της δικογραφίας και να οργανώσει την υπεράσπισή του έναντι όσων του αποδίδονται στο κατηγορητήριο.

Στο μεταξύ, στη δικαστική λειτουργό που ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση της Νικολέτας, το νεαρότερο στην Ελλάδα θύμα γυναικοκτονίας, προσήλθε και δήλωσε εκ μέρους του πατέρα της 17χρονης παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) ο συνήγορός του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, από όπου φαίνεται πως επεδίωκε να βρεθεί στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες, στο παρελθόν έχει απασχολήσει την αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ είχε δηλώσει στις αρχές δύο ονόματα, τρία επίθετα και διαφορετικές χρονολογίες γέννησης.

Ο ίδιος οδηγήθηκε ενώπιον του 25ου Τακτικού Ανακριτή με ένα βαρύ κατηγορητήριο, στο οποίο καταγράφονται όχι μόνο οι άγριες συνθήκες θανάτου του θύματος αλλά και κρίσιμα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί για τον χρόνο πριν και τον χρόνο μετά το έγκλημα σε βάρος της ανήλικης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News