Δολοφονία 17χρονης στο Περιστέρι: Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα ο 21χρονος

Ελλάδα
Δολοφονία 17χρονης στο Περιστέρι: Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα ο 21χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο παρελθόν έχει απασχολήσει την αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ είχε δηλώσει στις αρχές δύο ονόματα, τρία επίθετα και διαφορετικές χρονολογίες γέννησης

Σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου, αναμένεται να περάσει το κατώφλι της 25ης τακτικής Ανακρίτριας στην Ευελπίδων ο 21χρονος πακιστανικής καταγωγής σύντροφος 17χρονης Νικολέτας, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της, για την οποία κατηγορείται.

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, δια του συνηγόρου του, ζήτησε να του δοθεί ακόμη ένα 24ωρο ώστε να ενημερωθεί επί των στοιχείων της δικογραφίας και να οργανώσει την υπεράσπισή του έναντι όσων του αποδίδονται στο κατηγορητήριο.

Στο μεταξύ, στη δικαστική λειτουργό που ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση της Νικολέτας, το νεαρότερο στην Ελλάδα θύμα γυναικοκτονίας, προσήλθε και δήλωσε εκ μέρους του πατέρα της 17χρονης παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) ο συνήγορός του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, από όπου φαίνεται πως επεδίωκε να βρεθεί στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες, στο παρελθόν έχει απασχολήσει την αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ είχε δηλώσει στις αρχές δύο ονόματα, τρία επίθετα και διαφορετικές χρονολογίες γέννησης.

Ο ίδιος οδηγήθηκε ενώπιον του 25ου Τακτικού Ανακριτή με ένα βαρύ κατηγορητήριο, στο οποίο καταγράφονται όχι μόνο οι άγριες συνθήκες θανάτου του θύματος αλλά και κρίσιμα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί για τον χρόνο πριν και τον χρόνο μετά το έγκλημα σε βάρος της ανήλικης.

//--> //-->

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της Νικολέτας προήλθε από ασφυξία καθώς ο δράστης τής έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Το θύμα φαίνεται να πάλεψε σκληρά για τη ζωή του πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θανάτου.

Οι τελευταίες στιγμές της Νικολέτας ήταν τα περίπου τέσσερα με πέντε βασανιστικά, μαρτυρικά λεπτά, από τη στιγμή που ο δράστης της προκάλεσε ασφυξία, που η ανήλικη πάσχιζε να «κερδίσει» λίγο αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τη Νικολέτα μετά από καυγά που είχαν.

Κατά τις δικαστικές αρχές, η μεθοδικότητα που επέδειξε μετά την αποτρόπαια πράξη του, επιβεβαιώνει πως έδρασε ψυχρά και οργανωμένα. Οι ενέργειες του δεν δηλώνουν ταραχή, συντριβή ή μετάνοια για την αποτρόπαια δολοφονία, φαίνεται να του καταλογίζει η Δικαιοσύνη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αστυνομικών, το επίμαχο απόγευμα δεν έχασε ούτε λεπτό και αμέσως μετά το έγκλημα έσπευσε να εξαφανιστεί και να αποχωρήσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε από τη χώρα.

Η σύλληψή του

Η σύλληψη του 21χρονου έγινε το πρωί του Σαββάτου 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 21χρονος που βρισκόταν εκτός Αττικής δεν παραδόθηκε αλλά συνελήφθη από τις Αρχές και μάλιστα είχε καταφέρει να βγει από τη χώρα καθώς εντοπίστηκε στη Βόρεια Μακεδονία. Αξίζει να σημειωθεί πως από την ημέρα της δολοφονίας του 17χρονου κοριτσιού ο νεαρός είχε εξαφανιστεί.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια δολοφονία της 17χρονης οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του 21χρονου τόσο στην Αττική όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η αστυνομία τον θεώρησε ως «άτομο ενδιαφέροντος».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του, σύμφωνα με τις οποίες κατευθύνθηκε στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες τις κεντρικής Ευρώπης.

Οι Αστυνομικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε τελικά ο νεαρός σε ομάδα παράτυπων μεταναστών που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο φερόμενος ως δράστης της γυναικοκτονίας.

Tweet για τη σύλληψη του 21χρονου Πακιστανού έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο οποίο αναφέρει: «Βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News