Το «κόμμα των Ψεκασμένων» ίδρυσε πρώην πολιτευτής της ΝΔ

Ελλάδα
Το «κόμμα των Ψεκασμένων» ίδρυσε πρώην πολιτευτής της ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του νέου κόμματος «Κίνημα των Ψεκασμένων», απέδωσε τη δημιουργία του στη φράση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη «ψεκασμένοι», με αφορμή τα εμβόλια, όπως και άλλες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, με τις οποίες κάποιοι διαφωνούν

Σε μια άκρως αιφνιδιαστική κίνηση, προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, επί προεδρίας Εβερτ,  Σωτήρης Καρανικόλας από τις Καμάρες Αιγιαλείας,  με την ανακοίνωση νέου κόμματος με την επωνυμία «Κίνημα των Ψεκασμένων», που ξεκινά από το Αίγιο (για πρώτη φορά), και σύμφωνα με τον ιδρυτή του στόχο έχει να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, επιδιώκοντας να διαδραματίσει ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ονομασία, ο κ. Καρανικόλοας, ένας από τους πιο γνωστούς παιδιάτρους του Αιγίου, με επιστημονική και κοινωνική δράση στη χώρα και τα Βαλκάνια, παλιότερα πρόεδρος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, ίδρυσε το «Κίνημα των Ψεκασμένων» το οποίο όπως αναφέρει, απευθύνεται τόσο σε… εμβολιασμένους, όσο και σε ανεμβολίαστους.

Η ιδρυτική διακήρυξη με τα πιο σημαντικά άρθρα

Η ιδρυτική διακήρυξη, όπως αναφέρει το pelop.gr, περιλαμβάνει 20 άρθρα και περιληπτικά, τα πρώτα 4 θεωρούνται άκρως σημαντικά.

Την Τετάρτη (10 Αυγούστου) θα ανακοινωθούν τα επόμενα 6 και την Παρασκευή (12 Αυγούστου) τα υπόλοιπα 10. Μεταξύ άλλων, σε αυτά αναφέρεται:

1. Κορωνοϊός: Θεωρούμε απόλυτο προσωπικό δικαίωμα την επιλογή των πολιτών να εμβολιαστούν, δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο και στην Ελλάδα και στην ΕΕ, που καταπατήθηκε βάναυσα, στη μόνη χώρα της ΕΕ, που απέλυσε ανθρώπους και τους στέρησε τον μοναδικό οικονομικό πόρο για την επιβίωσή τους, επειδή αρνήθηκαν.

2. Πρώτη κατοικία: Αμεσο και απόλυτο πάγωμα πλειστηριασμού της για 5 χρόνια και διαβούλευση για οριστική λύση και διευθέτηση του ζητήματος. Δεν κάνουμε διαχωρισμό σε μικρά, μεσαία ή μεγάλα σπίτια.

3. Προστασία προσωπικότητας, τιμής και αξιοπρέπειας: Για κάθε πολίτη σε περίπτωση καταγγελίας που δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένη. Εχει υποχρέωση να την κάνει ο δικαστής πριν κάνει την κλήση σε απολογία προστατεύοντας με το τεκμήριο αθωότητας.

4. Απευθυνόμαστε στο σύνολο του ελληνικού λαού: Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και κυρίως στους ανθρώπους που εξακολουθούν να αγαπούν την πατρίδα, χωρίς να νιώθουν μίσος η έχθρα για άλλες χώρες ή άλλους λαούς που εξακολουθούν να σέβονται και να τιμούν την επίσημη θρησκεία (Ελληνοορθόδοξη Χριστιανοσύνη) έχοντας ταυτόχρονα και τον αρμόζοντα σεβασμό και σε όλες τις άλλες αναγνωρισμένες θρησκείες και δόγματα.

«Η αιτία και η εξάπλωση»

Ο πρόεδρος του νέου κόμματος «Κίνημα των Ψεκασμένων», απέδωσε τη δημιουργία του στη φράση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη «ψεκασμένοι», με αφορμή τα εμβόλια, όπως και άλλες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, με τις οποίες κάποιοι διαφωνούν. «Εγώ παραμένω συντηρητικός, αλλά όταν άκουσα τον Μητσοτάκη να μιλάει έτσι, πήρα την απόφαση. Κάτι σαν Φιλική Εταιρεία, που ξεκινά από το Αίγιο, αλλά γίνεται Κίνημα. Οι Γάλλοι “ψεκασμένοι” πολίτες, όταν είδα ότι άκουσαν τον πρόεδρο Μακρόν να τους προσβάλει με περιφρόνηση, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, είπαν ότι θα απαντήσουν με την ψήφο τους και το έκαναν, με αποτέλεσμα στον β΄ γύρο να τον κολλήσουν στον τοίχο. Θα κάνουμε το ίδιο και στην Ελλάδα. Γιατί όχι;» δηλώνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News