Παγώνη: Μην περιμένετε επικαιροποιημένο εμβόλιο από Σεπτέμβρη (βίντεο)

Ελλάδα
Παγώνη: Μην περιμένετε επικαιροποιημένο εμβόλιο από Σεπτέμβρη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από Σεπτέμβρη πιθανότατα δεν θα επιστρέψει η μάσκα υποχρεωτικά, είπε η κυρία Παγώνη, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον αυτό δεν θα ακουστεί «από το δικό της στόμα»

Η δεύτερη ενισχυτική δόση επιβάλλεται για τις ηλικίες άνω των 60 «γιατί προστατεύει και από επιπλοκές που σχετίζονται με long covid, όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα», τόνισε η Ματίνα Παγώνη, ωστόσο επεσήμανε ότι όσοι έχουν νοσήσει μετά την τρίτη δόση δεν χρειάζεται να κάνουν τέταρτη, 

Το επικαιροποιημένο εμβόλιο αναμένεται από τέλος Οκτωβρίου επισημαίνει παράλληλα.

Ο υψηλός πυρετός για δύο 24ωρα είναι χαρακτηριστικό της ‘Ομικρον 5, είπε επίσης η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, συνιστώντας rapid test σντί self και ιδανικά μοριακό έλεγχο PCR για όσους επιστρέφουν από διακοπές. Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι αν και η γρίπη H1N1 ξεκινάει από Νοέμβριο, «υπάρχουν περιστατικά και πολύς κόσμος μπερδεύτηκε».

Από Σεπτέμβρη πιθανότατα δεν θα επιστρέψει η μάσκα υποχρεωτικά, είπε η κυρία Παγώνη, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον αυτό δεν θα ακουστεί «από το δικό της στόμα».

«Ευρώπη και Αμερική δεν θέλουν υποπαραλλαγές, δεν θέλουν να ακούνε ότι είναι ακόμη ο κορονοϊός στον τόπο τους, ενάντια στην πραγματικότητα που είναι ότι και η Όμικρον 5 είναι πολύ μεταδοτική χωρίς ευτυχώς αυξημένη θνησιμότητα», πρόσθεσε.

Στο νησί όπου βρίσκεται για διακοπές η κυρία Παγώνη περιγράφει ότι την σταματάνε για selfie και ο κόσμος δείχνει ότι άκουγε τους ειδικούς αν και όπως λέει, η ίδια πίστευε ότι έγινε αντιπαθητική όταν στην αρχή της πανδημίας είπε ότι δεν θα υπάρξουν Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά.

Φωτογραφία απο: In time

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News