Υποκλοπή Ανδρουλάκη: Στις 14:00 η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ελλάδα
Υποκλοπή Ανδρουλάκη: Στις 14:00 η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων θα τοποθετηθεί σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Δήλωση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων θα κάνει στις 14:00 ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει όλα τα δεδομένα που αφορούν την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση όπως έχει αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έχει απαντήσει θετικά τόσο στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών όσο και στην εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης στη δήλωσή του θα περιστραφεί γύρω από τρεις άξονες, ενώ κύκλοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα πρόκειται για διάγγελμα, αλλά για ξεκαθάρισμα των όσων έχουν συμβεί. Έτσι, με βάση τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο πρωθυπουργός θα σταθεί στα εξής:

  • Δεν γνώριζε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, μέχρι και την περασμένη Πέμπτη και αμέσως μετά ζήτησε την παραίτηση του διοικητή των μυστικών υπηρεσιών Παναγιώτη Κοντολέων.
  • Ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην αρχική τοποθέτησή του ότι η Ελληνική κυβέρνηση, αλλά και καμία υπηρεσία της δεν έχει προμηθευτεί το λογισμικό παρακολούθησης Predator.
  • Τέλος, ο πρωθυπουργός θα δηλώσεις ανοιχτός σε από κοινού προτάσεις όλων των κομμάτων προκειμένου να διορθωθεί το νόμιμο πλαίσιο παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News