Δολοφονία 17χρονης στο Περιστέρι: Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον 21χρονο (βίντεο)

Ελλάδα
Δολοφονία 17χρονης στο Περιστέρι: Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον 21χρονο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου, θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθεί για την δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας, ο 21χρονος σύντροφος του θύματος που συνελήφθη σήμερα στην Βόρεια Μακεδονία και οδηγήθηκε το μεσημέρι στην Ευελπίδων.

Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 17χρονης, οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικής δύναμης ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του και ακολούθως μετήχθη ενώπιον του 25ου Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου.

//--> //-->

Τα στοιχεία που έδειξαν την ενοχή του

Τα στοιχεία που οδήγησαν από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ήταν τα εξής:

  • Ο 21χρονος, ενώ έμενε μαζί με την 17χρονη, άφησε τα κλειδιά του στο διαμέρισμα φεύγοντας.
  • Πήρε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα από το σπίτι και εξαφανίστηκε
  • Επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο και είπε ότι επρόκειτο να φύγει για Θεσσαλονίκη, κάτι που έδειχνε την πρόθεση του να φύγει από την Ελλάδα μέσω των βορείων συνόρων.
  • Από την αστυνομία διευκρινίστηκε και τι ακριβώς έγινε με τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και πώς έφτασαν στον εντοπισμό του στην Βόρεια Μακεδονία. Όπως έγινε γνωστό, ο 21χρονος είχε πάρει μαζί του τόσο το δικό του κινητό όσο και της 17χρονης.

//--> //-->

Πώς οι Αρχές εντόπισαν τον 21χρονο

Ο 21χρονος είχε πάρει μαζί του τόσο το δικό του κινητό όσο και της 17χρονης. Το κινητό του νεαρού από το στίγμα έδειξε ότι είχε φτάσει στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ όπως διευκρινίστηκε αργότερα, εκεί πέταξε και τα δύο τηλέφωνα.

Στην Θεσσαλονίκη όμως μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, που είχε όλες τις πληροφορίες για τις κινήσεις του , και εκεί είχε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, την Διεύθυνση Αλλοδαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιωνίας Κιλκίς, για να μεθοδευτούν οι ενέργειες και να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες.

Παράλληλα, μέσω της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, υπήρξε επαφή με τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε για την πρόθεση του 21χρονου να περάσει τα σύνορα με σκοπό να φτάσει σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η Αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας εντόπισε τον καταζητούμενο σε ομάδα παράτυπων μεταναστών νότια των Σκοπίων, τον οδήγησαν μέχρι τα σύνορα και εκεί συνελήφθη από το κλιμάκιο των Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι τον περίμεναν, καθώς είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Η μαρτυρική και σύντομη ζωή της 17χρονης

Σύντομη αλλά και μαρτυρική, γεμάτη βία και φρικτές επιθέσεις και εμπειρίες, ήταν η ζωή της 17χρονης. Θύματα κακοποίησης από πολύ μικρή ηλικία, η 17χρονη και τα τρία της αδέλφια έγιναν μήλο της έριδος ανάμεσα σε συγγενείς, παραμένοντας σε όλη τους τη ζωή εκτεθειμένα σε φρικτές συνθήκες διαβίωσης.

Στις 30 Ιουνίου 2016 και όταν η ίδια ήταν μόλις 11 ετών, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε ότι ο τότε σύντροφος της μητέρας κακοποιούσε το μικρό κορίτσι. Από τη μητέρα αφαιρέθηκε η επιμέλεια και των τεσσάρων παιδιών, τα οποία έμειναν με τη γιαγιά τους στην Ημαθία. Τον Οκτώβριο του 2021 η 17χρονη και η κατά δύο χρόνια μικρότερη αδελφή της βρέθηκαν και πάλι στην Αθήνα με τη μητέρα τους.

Η γιαγιά τους ενημέρωσε στις 4 Οκτωβρίου 2021 την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αιγάλεω και στις 19 Οκτωβρίου 2021 το Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω ανέθεσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» να αποσπάσουν τα παιδιά από το σπίτι της μητέρας και να φροντίσουν για την επιστροφή τους στη γιαγιά που είχε την επιμέλειά τους. Τελικά, στις 21 Οκτωβρίου 2021 τα παιδιά παραδίδονται το ΑΤ Βέροιας.

Ωστόσο, η 17χρονη βρέθηκε και πάλι στο Περιστέρι, στο σπίτι της μητέρας της, στο πλαίσιο μιας νόμιμης και συνήθους διαδικασίας επανένωσης της οικογένειας. Εκεί δολοφονήθηκε άγρια πριν από λίγες ημέρες.

Φωτογραφία ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News