Κωνσταντινούπολη: Εικόνες καταστροφής στο ελληνικό νοσοκομείο - Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Ελλάδα
Κωνσταντινούπολη: Εικόνες καταστροφής στο ελληνικό νοσοκομείο - Πώς ξεκίνησε η φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην ταράτσα ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Ελληνικό Νοσοκομείο «Μπαλουκλί» της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

Το προσωπικό και τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν με ασφάλεια 104 άτομα που ήταν στο κτήριο, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο και γηροκομείο, χωρίς κανείς τους να κινδυνέψει ή να τραυματιστεί. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα η πυρκαγιά που ξέσπασε στην ταράτσα ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

«Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση και είχε τρομερό αέρα. Ορισμένοι είναι κατάκοιτοι», ήταν τα λόγια του διευθυντή του Νοσοκομείου - Γηροκομείου Μπαλουκλί Στάθη Λεάνα, ο οποίος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές διάσωσης των 104 ασθενών και ηλικιωμένων από τη φωτιά που ξέσπασε στο Ελληνικό Νοσοκομείο Κωνσταντινούπολης. «Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, ούτε και εγκαύματα, ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά να μεταφέρουμε όσους ήταν στο τμήμα του νοσοκομείου» είπε ο κ. Λεάνας.

Το κτήριο θεωρείται σύμβολο για τους Ρωμιούς της Πόλης, με ιστορία 100 ετών. Όπως εξήγησε ο κ. Λεάνας, το νοσοκομείο είναι ένας μεγάλος κήπος με επτά διαφορετικά κτήρια. Ένα από αυτά τα κτήρια είναι το γηροκομείο, το οποίο κάηκε. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Το νοσοκομείο είναι ένα από τα τρία στην Κωνσταντινούπολη που διευθύνεται από την ελληνική κοινότητα της πόλης. Ιδρύθηκε ως νοσοκομείο πανώλης κατά τους οθωμανικούς χρόνους, η κλινική ανακατασκευάστηκε το 1793 μετά από μια πυρκαγιά τρία χρόνια νωρίτερα.

//--> //-->

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα

«Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την καταστροφική πυρκαγιά στο Γηροκομείο του Βαλουκλή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι υπέστη σημαντικές ζημιές ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ομογένειας, ενώ σημείωσε ότι «δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα, και ευχαριστούμε τις Κρατικές και Αυτοδιοικητικές αρχές και τα στελέχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τους εργαζομένους στο γηροκομείο και στο παρακείμενο νοσοκομείο, καθώς και όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν στη διάσωση των τροφίμων, αλλά και στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News