Μαμουλάκης: Στη Βουλή η απόρριψη της πρότασης για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Κρήτη
Μαμουλάκης: Στη Βουλή η απόρριψη της πρότασης για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούνται εξηγήσεις από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με νέα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Εξηγήσεις για την άρνηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποδεχθεί την πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», ζητάει με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης με την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

«Η Κυβέρνηση απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση του Δήμου Ηρακλείου με την οποία περιγράφονταν προτάσεις για τις βασικές χρήσεις γης και τις μορφές εκμετάλλευσης για την έκταση του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης όταν θα σταματήσει η λειτουργία του» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτή η απόρριψη, δεν λαμβάνει υπόψιν της το γεγονός ότι στην σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου Καστελιού, περιλαμβάνεται ως αναβλητική αίρεση η ωρίμανση των σχεδίων για την αξιοποίηση της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου. Και έρχεται μάλιστα την στιγμή που η διαδικασία εκπόνησης νέων Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, για τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση, έχει επί της ουσίας παγώσει. Ας το καταλάβουν: Η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου θέλει και πρέπει να έχει λόγω στην αξιοποίηση της έκτασης του Νίκος Καζαντζάκης. Ο εν κρυπτώ σχεδιασμός της κυβέρνησης, είναι κατακριτέος και μας βρίσκει αντίθετους».

Με την Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσε ο Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, ζητείται ενημέρωση σχετικά με το πως και πότε θα προχωρήσει το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο που θα καλύπτει την περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης, εάν θα αποδεχτεί τελικά η κυβέρνηση το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για εκπόνηση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, καθώς και ποιος είναι ο σχεδιασμός που θα εξασφαλίσει κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου. Ζητούνται επίσης απαντήσεις σχετικά με το εάν έχει προσδιοριστεί χωρικά η έκταση που θα παραμείνει στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εάν θα συμπεριληφθεί η τοπική κοινωνία στον σχεδιασμό για την εκμετάλλευση της έκτασης του Ν. Καζαντζάκης και αν ναι, μέσα από ποια διαδικασία. Τέλος, ζητείται, για πολλοστή φορά, να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο η σύμβαση για την δανειοδότηση του ελληνικού δημοσίου για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι με όλες τις εκθέσεις και τα σχετικά υπομνήματα που την συνοδεύουν.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News