Κομισιόν: Στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές στις αναφορές για επαναπροωθήσεις μεταναστών

Ελλάδα
Κομισιόν: Στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές στις αναφορές για επαναπροωθήσεις μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κ. Χίππερ σημείωσε ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν τις υποθέσεις και η Επιτροπή είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους για να είναι βέβαιη ότι αυτό συμβαίνει

Υπάρχει συνέχεια όσον αφορά τη δουλειά της Κομισιόν με τις ελληνικές αρχές σχετικά με αναφορές για επαναπροωθήσεις μεταναστών και υπάρχει νέα νομοθετική πρόταση ως προς αυτό για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ένα ισχυρό σύστημα παρακολούθησης που είναι ενσωματωμένο το οποίο συνεπάγεται επίσης παρακολούθηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο ελληνικό σύστημα ασύλου, ανέφερε η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίττα Χίππερ ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των ανταποκριτών σχετικά με δημοσίευμα του Spiegel για το συγκεκριμένο θέμα.

Η κ. Χίππερ σημείωσε ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν τις υποθέσεις και η Επιτροπή είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους για να είναι βέβαιη ότι αυτό συμβαίνει. «Συνεργαζόμαστε πολύ στενά» υπογράμμισε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα μέρος που αφορά την εθνική διοίκηση και τις δικαστικές αρχές που έχουν την άμεση ευθύνη να διασφαλίσουν την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Επιπροσθέτως, η Ανίττα Χίππερ προσέθεσε ότι ο Frontex εκπληρώνει ένα σημαντικό καθήκον για την υποστήριξη των κρατών μελών στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και αυτό πρέπει να γίνεται με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News