Βάσεις για ΑΕΙ: Εντός ωρών τα αποτελέσματα - Τέλος στην αγωνία 90.000 υποψηφίων

Ελλάδα
Βάσεις για ΑΕΙ: Εντός ωρών τα αποτελέσματα - Τέλος στην αγωνία 90.000 υποψηφίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, το απόγευμα, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. 

Συγκεκριμένα, αγωνία τέλος αναμένεται να μπεί απο ώρα σε ώρα για τους περίπου 90.000 υποψηφίους και τους γονείς τους, καθώς σε λίγες ώρες, «το απόγευμα της Πέμπτης» όπως ελέχθη προ ολίγου στην «Κ» από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμά τους είτε με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο (εάν έχουν κάνει σχετική αίτηση), είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (κάθε υποψήφιους με τον κωδικό του), είτε στο λύκειο του υποψηφίου.

Εκτός από τα αποτελέσματα για τις θέσεις σε πανεπιστήμια και τις παραγωγικές σχολές των υπουργείων Άμυνας, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις θέσεις σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), καθώς φέτος οι υποψήφιοι μπορούσαν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο και για τα ΙΕΚ. Όσοι υποψήφιοι δεν ξεπέρασαν την ΕΒΕ των σχολών που τους ενδιέφεραν μπορούσαν να διεκδικήσουν θέση σε δημόσιο ΙΕΚ.

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr οι υποψήφιοι, αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο), θα μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με πληροφορίες απο: kathimerini

Φωτογραφία αρχείου απο: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News