Στάθης Ψάλτης: Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τα οστά του - Σε ποιο νεκροταφείο μεταφέρθηκαν

Ελλάδα
Στάθης Ψάλτης: Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τα οστά του - Σε ποιο νεκροταφείο μεταφέρθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από πολλές αντιδράσεις που είχαν δημιουργηθεί για την εκταφή του αείμνηστου ηθοποιού, βρέθηκε τελικά η λύση, όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του

Περισσότερα από 5 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, έχασε την ζωή του στις 21 Απριλίου 2017, σκορπίζοντας τη θλίψη σε συγγενείς, φίλους και θαυμαστές.

Το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου, είχε προκληθεί αναστάτωση σχετικά με την απόφαση εκταφής του ηθοποιού Στάθη Ψάλτη, ο οποίος βρισκόταν ενταφιασμένος στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Τότε, ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, είχε μιλήσει για τη διαδικασία, σημειώνοντας:

«Ο αείμνηστος Στάθης ενταφιάστηκε, και παρέμεινε δωρεάν δύο χρόνια ενταφιασμένος. Στις 17 Μάϊου έγινε εκταφή και τοποθετήθηκαν τα οστά του στο οστεοφυλάκιο. Σύμφωνα με τον νόμο, τα οστά γνωστών καλλιτεχνών φυλάσσονται με απόφαση του Δήμου.

Οι συγγενείς δεν εμφανίστηκαν προκειμένου να γίνει η εκταφή. Το κοιμητήριο με ενημέρωσε ότι δεν επικοινώνησε κανείς για την εκταφή, ο τάφος δεν είναι κατεστραμμένος όπως ακούστηκε ή γράφτηκε. Η εκταφή όπως και η ταφή έγιναν δωρεάν, δεν υπήρχαν έξοδα για να αναλάβει η οικογένεια».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, μαζί με την πρώτη σύζυγο του Στάθη Ψάλτη, Κάτια Κυβέλου, και την κόρη τους, Μαρία, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μεταφερθούν τα οστά του εκλιπόντος στο Μαυσωλείο των Ηθοποιών στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου 20222, μετά από πολλές διαδικασίες, τελικά τα κατάφεραν.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Σήμερα μετά, από πολλές διαδικασίες και με απόφαση του ΔΣ του ΔΉΜΟΥ ΑΘΗΝΑΊΩΝ μεταφέραμε με αγάπη και σεβασμό τα οστά του αγαπημένου μας, Στάθη Ψάλτη μαζί με την αγαπημένη του κόρη Μαρία και την μητέρα της, πρώτη σύζυγο του Στάθη, την συνάδελφο μας, Κάτια Κυβελου, στο Μαυσωλείο των Ηθοποιών στο Πρώτο Κοιμητήριο της Αθήνας. Πλάι του πολλοί καταξιωμένοι του χώρου μας που η μνήμη τους είναι βαθειά χαραγμένη μέσα μας…Το ΣΕΗ , το ΤΑΣΕΗ και το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ πάντα κοντά στα προβλήματα των ηθοποιών.. η πλάκα του μαυσωλείου έχει σπάσει από λάθος των εργατών και παρακαλούμε τον Δήμο να την επισκευάσει».

(Φωτογραφία IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News