default-image

Φωτιά στη Λέσβο: Απεγκλωβίστηκαν πατέρας και γιος - Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

Ελλάδα
Φωτιά στη Λέσβο: Απεγκλωβίστηκαν πατέρας και γιος - Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η μάχη πυροσβεστών και εθελεντών για τον έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς στη νότια Λέσβο

Ολονύκτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών να μην επεκταθεί σε άκαυτα τμήματα, το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στη νότια Λέσβο, μεταξύ των χωριών Πολιχνίτου και Βρίσας.

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουλίου, ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Με στόχο να ελεγχθεί το μέτωπο το αργότερο μέχρι το μεσημέρι που αναμένονται δυνατοί άνεμοι. Ας σημειωθεί ότι σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται, η Λέσβος βρίσκεται στην κατηγορία 4 στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, τα μεσάνυχτα απεγκλωβίστηκαν από καιόμενη έκταση στη θέση Ρεπάντα Πολιχνίτου, δυο άτομα, πατέρας και γιός, που είχαν μεταβεί σε καλλιέργεια και αγροικία που διέθεταν εκεί.

Ο απεγκλωβισμός έγινε από στελέχη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πολιχνίτου και στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης.

Την επιχείρηση συντόνισε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου και έξη ακόμη αστυνομικοί, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μυτιλήνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News