Βάσεις 2022: Μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Κρήτη
Βάσεις 2022: Μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των πανελληνίων, ανέφερε το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των πανελληνίων, ανέφερε το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

«Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου», δήλωσε η υπουργός. «Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό», συμπλήρωσε.

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε πως οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό τους, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως

Έχουν εγγραφεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Επισήμανε τέλος πως «θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ».

//--> //-->

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Νομού Ηρακλείου, Μανόλης Καζαντζάκης, έδωσε πρόσφατα τις εκτιμήσεις του για τις φετινές εξετάσεις. Όπως είπε, η φετινή σχολική χρονιά είναι πολύ διαφορετική, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στατιστικά των μαθημάτων, με αποτέλεσμα οι όποιες εκτιμήσεις να κινούνται στην υποκειμενική σφαίρα.

Μιλώντας για τις βάσεις, υποστήριξε πως συνολικά όλες οι σχολές θα κινηθούν πτωτικά, με εξαίρεση τις χαμηλόβαθμες σχολές του 3ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, όπου αναμένεται μια μικρή αύξηση των βάσεων.

Αναφερόμενος στο 1ο πεδίο, ο κ. Καζαντζάκης υποστήριξε πως οι βάσεις θα κινηθούν χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Ο ίδιος εξήγησε πως ένας βασικός λόγος είναι ο λιγότερος αριθμός υποψηφίων του συγκεκριμένου πεδίου σε σχέση με πέρυσι. Φέτος, ήταν μόνο 18.000 οι υποψήφιοι από το πρώτο πεδίο.

Μιλώντας για το 2ο πεδίο, ο κ. Καζαντζάκης υποστήριξε πως θα υπάρξει μια γενικότερη μείωση των βάσεων, καθώς οι υποψήφιοι έγραψαν χαμηλότερα στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής, παρά την καλύτερη εικόνα των γραπτών της Χημείας. «Θα έχουμε μείωση των μορίων στις υψηλόβαθμες και θα είναι συγκρατημένη η κατάσταση στις χαμηλόβαθμες», ανέφερε.

Μιλώντας για το 3ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, ο κ. Καζαντζάκης ανέφερε: «Στις υψηλόβαθμες σχολές του 3ου πεδίου, που είναι οι Ιατρικές σχολές, και του 4ου πεδίου, που είναι Οικονομικές σχολές, αναμένεται μείωση των βάσεων εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων σε Μαθηματικά, Φυσική και Βιολογία. Η χαμηλότερη βάση της Ιατρικής θα κινηθεί στα 18.000 μόρια. Στις χαμηλόβαθμες σχολές του 3ου και του 4ου πεδίου, όπως είναι οι Νοσηλευτικές για παράδειγμα, θα σημειωθεί άνοδος των βάσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News