Τραγωδία στα Σπάτα: Οι γονείς του 22χρονου δεν ήταν μαζί - Οι πρώτες δηλώσεις της μητέρας

Ελλάδα
Τραγωδία στα Σπάτα: Οι γονείς του 22χρονου δεν ήταν μαζί - Οι πρώτες δηλώσεις της μητέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τρεις φίλοι που ήταν στο ελικόπτερο διαψεύδουν τον πιλότο ότι ο Τζακ μιλούσε στο κινητό όταν βρήκε τραγικό θάνατο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα χθες Δευτέρα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νεαρός Βρετανός.

Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο τεχνικούς εδάφους του ελικοδρομίου που προσγειώθηκε το ελικόπτερο καθώς και για τον πιλότο του ελικοπτέρου.

Σε βάρος του πιλότου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ την προανάκριση για το δυστύχημα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας.

H πρώτη δήλωση της μητέρας του 21χρονου

Η μητέρα του Jack, Victoria, μιλώντας από το σπίτι της στο Τόνμπριτζ του Κεντ, δήλωσε στη MailOnline πως η οικογένεια είναι «εντελώς συντετριμμένη» από την απώλεια του «υπέροχου αγοριού» τους, το οποίο φοιτούσε στο οικοτροφείο Sutton Valence, στο Μέιντστοουν.

«Μάθαμε τι συνέβη μόλις στις 10 χθες το βράδυ. Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι. Ήταν το πιο υπέροχο αγόρι. Νομίζω ότι ο πιλότος είναι υπό κράτηση, αλλά φαίνεται πως ήταν το πιο φρικτό ατύχημα. Ο Τζακ είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με μερικούς από τους φίλους του, που γιόρτασαν τα γενέθλιά τους εκεί», ανέφερε η μητέρα του.

Η ίδια, μάλιστα, ανατρέπει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για παρουσία του πατέρα του Jack στην Ελλάδα και ότι βρισκόταν στο δεύτερο ελικόπτερο, που ακολουθούσε αυτό που ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα.

Όπως επισημαίνει η Victoria, «η οικογένεια έχει μείνει στο Κεντ. Δεν πήγαμε στην Ελλάδα. Μαζί τους ήταν μόνο ο πατέρας ενός φίλου του».

«Ο Jack και οι φίλοι του είχαν πάρει ένα ελικόπτερο από την Αθήνα για τη Μύκονο χωρίς κανένα πρόβλημα και το ίδιο έκαναν και στην επιστροφή, πήραν ένα ελικόπτερο από τη Μύκονο για Αθήνα. Είχε αποβιβαστεί με ασφάλεια όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα, αλλά για κάποιο λόγο επέστρεψε και πήγε πίσω από το ελικόπτερο και ήταν η πίσω προπέλα που τον σκότωσε. Ήταν ακαριαίο», λέει η μητέρα του αδικοχαμένου νέου.

Σημειώνει, τέλος, πως πράγματι οι φίλοι ήταν έξω για διασκέδαση το προηγούμενο βράδυ, «αλλά δεν είχε πιει τίποτα όλη μέρα χθες, εκτός από νερό. Αυτός και οι φίλοι του ήταν όλοι νηφάλιοι».

Mία selfie φωτογραφία φέρεται να κόστισε τη ζωή στον 22χρονο

Σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε σε δημοσίευμά της πως αυτό που στοίχισε τη ζωή στον 22χρονο είναι μία φωτογραφία selfie. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 22χρονος χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου.

Πλέον τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγουν την έρευνα είναι αν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και γιατί ο νεαρός αποβιβάστηκε ενώ οι έλικες ήταν ενεργοί. Από τη μεριά τους πάντως, στελέχη της εταιρείας, φέρονται να δηλώνουν πως τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του 22χρονου Βρετανού ενώ θα κληθούν για κατάθεση και οι τρεις φίλοι του οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία πτήση.

To χρονικό της υπόθεσης

Οι τρεις φίλοι του, οι οποίοι πετούσαν μαζί του από τη Μύκονο, είδαν με τα μάτια τους τον 22χρονο να διαμελίζεται από τον έλικα του ελικοπτέρου. Άμεσα, θα κληθούν να καταθέσουν τι ακριβώς συνέβη και ο άτυχος νεαρός επέσε νεκρός στον αεροδιάδρομο.

Ο 22χρονος Τζακ είχε ταξιδέψει μαζί με τους φίλους του στο νησί των ανέμων την περασμένη Πέμπτη. Η παρέα έμεινε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ορνού και διασκέδαζε κάθε βράδυ στα πάρτι του νησιού.

Χθες, θα επέστρεφαν όλοι μαζί με ελικόπτερα στη Αθήνα και από εκεί με ιδιωτική πτήση στο Λονδίνο.

Μαζί τους ηταν και ο πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος είναι βαθύπλουτος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας στην Γηραιά Αλβιώνα.

Ήθελε να βγάλει selfie

Μία selfie φωτογραφία φαίνεται να είναι αυτή που κόστισε τη ζωή στον 22χρονο Βρετανό Τζακ Φέντον, που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα ελικοπτέρου σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, ο 22χρονος Τζακ Φέντον χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο, για να βγάλει φωτογραφία, ότα χτυπήθηκε από τον έλικα στα Σπάτα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, για το οποίο επικαλούνται και στοιχεία από ελληνικά ΜΜΕ, οι Βρετανοί αναφέρουν ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, εάν οι έρευνες αποδείξουν ότι είπε στους επιβάτες να βγουν από το ελικόπτερο, προτού να σβήσουν οι μηχανές και σταματήσουν να λειτουργούν οι έλικες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News