Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι απογύμνωσαν καλώδια από σχολικό συγκρότημα

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι απογύμνωσαν καλώδια από σχολικό συγκρότημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάρρηξη έγινε σε δύο χρονικές στιγμές, η πρώτη το βράδυ της Πέμπτης 21 προς 22 Ιουλίου και η δεύτερη μέσα στο Σαββατοκύριακο

Καλώδια, συνολικού μήκους 200 μέτρων, αφαίρεσαν άγνωστοι στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Ξυλάδικα, από τον αύλειο χώρο σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 30ο Γυμνάσιο, το 64ο Δημοτικό Σχολείο, το 95ο Νηπιαγωγείο, το 4ο Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Η διάρρηξη έγινε σε δύο χρονικές στιγμές, η πρώτη το βράδυ της Πέμπτης 21 προς 22 Ιουλίου και η δεύτερη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο φύλακας του σχολείου, όταν το πρωί της Παρασκευής ανέλαβε υπηρεσία και αντιλήφθηκε τις φθορές, ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου και ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεργεία του οποίου προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην συντρέχει κίνδυνος ατυχήματος.

Παράλληλα, η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ζήτησε να αυξηθούν οι αστυνομικές περιπολίες.

Μετά και τη δεύτερη διάρρηξη ο διευθυντής του Γυμνασίου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ προσωπικό της σήμανσης συνέλλεξε ότι στοιχεία υπήρχαν στο σημείο της διάρρηξης, εκεί που είναι εγκατεστημένα τα ρολόγια της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Το οικονομικό κόστος των φθορών, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, ανέρχεται μεταξύ 8 και 10 χιλιάδων ευρώ. Το σχολικό συγκρότημα αυτή τη στιγμή δεν τροφοδοτείται με ρεύμα, ενώ δε λειτουργούν ούτε οι τηλεφωνικές γραμμές, το διαδίκτυο και το αλεξικέραυνο.

«Αφαίρεσαν τις καλωδιώσεις, χωρίς να εισέλθουν στον χώρο, γι’ αυτό και δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Στον αύλειο χώρο πήγαν στα ρολόγια της ΔΕΗ, και απογύμνωσαν ό,τι καλώδιο χαλκού υπήρχε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοσμοπούλου, σημειώνοντας, ότι οι δράστες κινήθηκαν ανενόχλητοι και τις φθορές αντιλήφθηκε το πρωί ο φύλακας, ο οποίος, όπως προβλέπεται, εργάζεται σε 8ωρη και ημερήσια βάση.

«Απέστειλα το ενημερωτικό μήνυμα στον αστυνομικό διευθυντή το Σάββατο, επισημαίνοντας την ανάγκη για αυξημένη αστυνόμευση, καθώς το σημείο είναι σκοτεινό», σημείωσε η κ. Κοσμοπούλου, προσθέτοντας, ότι δρομολογούνται τώρα οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Λευκού Πύργου και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές σε όλες τις περιπτώσεις εγκληματογένεσης προσαρμόζονται τα σχέδια περιπολιών και αυξημένης αστυνόμευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ              

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News