Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Η εικόνα των πυρκαγιών σε Ηλεία, Λέσβο και Έβρο - Για 6η ημέρα καίγεται η Δαδιά

Ελλάδα
Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Η εικόνα των πυρκαγιών σε Ηλεία, Λέσβο και Έβρο - Για 6η ημέρα καίγεται η Δαδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η προσπάθεια της Πυροσβεστικής να ελέγξει τα μέτωπα της φωτιάς που καίνε τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη

Συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα δεκάδες μέτωπα ανά την επικράτεια, με τις σημαντικότερες να εντοπίζονται στην Δαδιά Έβρου, στην Κρέστενα Ηλείας και στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εικόνα στις παραπάνω φωτιές είναι καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή 24 Ιουλίου, στην περιοχή, Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία.

//--> //-->

Νωρίς σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου, το πρωί, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού, για να αποτρέψουν κυρίως τυχόν αναζωπυρώσεις μέσα στην καμένη έκταση.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 160 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 60 οχήματα, συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να κατασβέσουν πλήρως την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειώνονται.

Φωτιά στον Έβρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται για 6η ημέρα η πυρκαγιά που καίει το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, αν και η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου.

//--> //-->

Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής επικεντρώνονται στο δάσος της Δαδιάς και συγκεκριμένα στο νότιο και στο νοτιοδυτικό μέτωπο. Στη φωτιά στην Δαδιά επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες , 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στην μάχη συνδράμουν οι δασικές υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, που πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης. Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου, μια ομάδα Δευκαλίωνα αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονο οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη Λέσβο

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στη Λέσβο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το βράδυ σημειώθηκε μία αναζωπύρωση μεταξύ Βρύσας και Σταυρού αλλά αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Στο πύρινο μέτωπο της Λέσβου επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 υδροφόρα οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και δυνάμεις της αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

//--> //-->

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News