Χαρακόπουλος: Συνάντηση με το προεδρείο της ΠαΔΕΕ

Ελλάδα
Χαρακόπουλος: Συνάντηση με το προεδρείο της ΠαΔΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δύναμη για τα εθνικά μας δίκαια η ελληνική διασπορά», τόνισε ο δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) και τον πρόεδρό της, πολιτειακό γερουσιαστή του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, Λεωνίδα Ραπτάκη συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΔΣΟ δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στη σύσφιξη των σχέσεων και τη στενότερη συνεργασία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), για την προώθηση κοινών στόχων.

Επίσης, τόνισε ότι ο ρόλος της ελληνικής διασποράς στην ενίσχυση των εθνικών μας θέσεων είναι ιδιαίτερα κρίσιμος στις παρούσες συνθήκες» και προσέθεσε: «Η επικρατούσα διογκούμενη παγκόσμια αναταραχή, η επανάκαμψη απειλητικών αναθεωρητισμών και η υπονόμευση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, της δημοκρατίας και της ελευθερίας δημιουργούν ένα επισφαλές διεθνές περιβάλλον, στο οποίο είναι απαραίτητοι οι ισχυροί συμμαχικοί δεσμοί.

Αυτήν την ευαίσθητη αποστολή εκπληρώνουν οι ομογενείς μας και, ιδιαιτέρως, όσοι κατέχουν κοινοβουλευτικά αξιώματα στις νέες πατρίδες τους. Η ελληνική διασπορά είναι Δύναμη για τα εθνικά μας δίκαια».

Ο γενικός γραμματέας της ΔΣΟ στάθηκε στον συντονισμό των ενεργειών που έχουν συμφωνήσει «ως διακοινοβουλευτικός θεσμός των Ορθοδόξων με τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές όπου γης, για δύο κρίσιμα ζητήματα του οικουμενικού χριστιανισμού.

Το ένα είναι η αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας για την βέβηλη πράξη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε μουσουλμανικό τέμενος, από την τουρκική ηγεσία.

Το δεύτερο είναι η προστασία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, που απειλούνται με εξαφάνιση, λόγω των διώξεων των φονταμενταλιστών του Ισλάμ, αλλά και της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία. Και τα δύο αυτά θέματα συζητήσαμε σήμερα με τους ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές που απαρτίζουν την ηγεσία της ΠαΔΕΕ, σε μια ανταλλαγή ιδεών για περαιτέρω προώθησή τους».

Εκ μέρους της ΠαΔΕΕ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εκτός του κ. Ραπτάκη, στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Stephan Pappas, γερουσιαστής Wyoming State, ΗΠΑ, Eggie Triantafyllopoulos, α΄ αντιπρόεδρος ΠαΔΕΕ, MPP Ontario, Καναδάς, Steve Georganas, β΄ αντιπρόεδρος ΠαΔΕΕ, ομοσπονδιακός βουλευτής Αδελαΐδα, Αυστραλία, Emanouela Lampropoulos, βουλευτής Saint-Laurent, Κεμπέκ, Καναδάς, Βαγγέλης Ντουλές, βουλευτής Αλβανίας, John Spiros, αν. μέλος Δ.Σ., Αντιπρόσωπος Πολιτείας Ουισκόνσιν ΗΠΑ, Andrea Michaels, αν. μέλος Δ.Σ., βουλευτής Enfield (SA), υπουργός Μικρών και Οικογενειακών Επιχειρήσεων, υπουργός Καταναλωτών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων, υπουργός Τεχνών Αυστραλίας, Tom Koutsantonis, αν. μέλος Δ.Σ, βουλευτής West Torrens (SA), υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων Αυστραλίας, Annie Koutrakis, βουλευτής Vimy Καναδά, Aris Babikian, MPP Οντάριο Καναδά, Michael McCormack, ομοσπονδιακός βουλευτής Riverina (NSW), πρ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αυστραλίας, Sophie Cotsis βουλευτής Canterbury (NSW) Αυστραλίας, Jenny Mikakos πρ. βουλευτής Αυστραλίας, Zefy Kargidou, WHIA’S Communications Director.

Εκ μέρους της ΔΣΟ παραβρέθηκε και ο σύμβουλος δρ Κώστας Μυγδάλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News