Πέντελη: Κάηκαν 27.817 στρέμματα

Ελλάδα
Πέντελη: Κάηκαν 27.817 στρέμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πυροσβεστική, δεν έδωσε ακόμη μία ακριβής εικόνα για το πόσα κτήρια έπαθαν ζημιές, αφού η πυρκαγιά ναι μεν ελέγχεται αλλά δεν έχει τεθεί προς το παρόν υπο πλήρη έλεγχο

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη 19 Ιουλίου, στην Πεντέλη, κάηκαν 27.817 στρέμματα γης.

Η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημέρωσε για τα παραπάνω στοιχεία, μέσω του δορυφόρου της. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία αυτή, ενεργοποιήθηκε από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αφού ο γενικός γραμματέας Βασίλης Παπαγεωργίου, έδωσε την εντολή, με σκοπό να γίνει η ακριβής αποτίμηση της κατεστραμμένης περιοχής.

Επιπρόσθετα, η πυροσβεστική, δεν έδωσε ακόμη μία ακριβής εικόνα για το πόσα κτήρια έπαθαν ζημιές, αφού η πυρκαγιά ναι μεν ελέγχεται αλλά δεν έχει τεθεί προς το παρόν υπο πλήρη έλεγχο.

Ακόμη, σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ότι, προς το παρόν54 σπίτια, 5 επαγγελματικοί χώροι 17 αποθήκες και 1 ναός κρίθηκαν επικίνδυνα από τα συνεργεία των μηχανικών που συνεχίζουν τις αυτοψίες στις καμένες περιοχές της Πεντέλης. Συνολικά, έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτίρια, από τις οποίες οι 204 αφορούν σε κατοικίες. Οι 78 από αυτές έχουν κριθεί κατοικήσιμες, 72 προσωρινά μη κατοικήσιμες αφού χρειάζονται επισκευές και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Επιπλέον, θα συνεχίσουν να διενεργούν αυτοψίες και τις επόμενες ημέρες στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, τα κλιμάκια του υπουργείου μεταφορών.

(Φωτογραφία αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News