Τουρισμός για όλους: Διπλασιάζονται τα κονδύλια του προγράμματος με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ

Κρήτη
Τουρισμός για όλους: Διπλασιάζονται τα κονδύλια του προγράμματος με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα δοθούν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ, και ακόμη 200 χιλιάδες συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση για να κάνουν τις διακοπές τους, σημείωσε ο πρωθυπουργός

Διπλασιάζονται τα κονδύλια του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Πρέβεζα, στη διάρκεια της περιοδείας του σε Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Θεσπρωτία. Θα δοθούν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ, και ακόμη 200 χιλιάδες συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση για να κάνουν τις διακοπές τους, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία των αιτήσεων

Έκλεισε χθες Πέμπτη 21 Ιουλίου, η πλατφόρμα  για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μέσω του vouchers.gov.gr. Πλέον αναμένεται να ακολουθήσει η κλήρωση για τους 200.000 τυχερούς που θα λάβουν το κουπόνι των 150 ευρώ. Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρεται:

  • Αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι)
  • Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • 'Αμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • Εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News