Δασική πυρκαγιά στη Σαλαμίνα

Ελλάδα
Δασική πυρκαγιά στη Σαλαμίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν στο σημείο επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη Σαλαμίνα, στον λόφο Πατρίς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν στο σημείο επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη περιοχή σπεύδουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο τύπου ΑΒ 214.

https://twitter.com/marakiandrianou/status/1549780863969366018

Μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων

Λίγο μετά τις 18:40, στην περιοχή στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους. «Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα

Υπόνοιες του δημάρχου για εμπρησμό - «Είδαμε το ένα μέτωπο, και ξαφνικά το άλλο»

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».

(φωτογραφία αρχείου AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News