Ελλάδα

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Είχαμε ενημερώσει από 18 Ιουλίου για την Πεντέλη

Ανάμεσα στις περιοχές που βρίσκονταν σε κίνδυνο ήταν και το Νταού Πεντέλης

Τον κώδωνα του κινδύνου με προειδοποίησεί του είχε κρούσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που από τις 18 Ιουλίου, είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να ξεσπάσει πυρκαγιά στην Αττική.

Ανάμεσα στις περιοχές που βρίσκονταν σε κίνδυνο ήταν και το Νταού Πεντέλης.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη ξέσπασε φωτιά το απόγευμα της Τρίτης (19/7) και έλαβε ήταν ανεξέλεγκτες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και άλλαζαν συνεχώς διεύθυνση.

«Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας 𝗕𝗘𝗬𝗢𝗡𝗗 του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Aναλυτικά η ανάρτηση:

Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας 𝗕𝗘𝗬𝗢𝗡𝗗 του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00).

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για έγκαιρη ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης της καταστροφής προς τις μονάδες και φορείς που μάχονται στο πεδίο της αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας με την ευχή να τελειώσει και να περιοριστεί το πρόβλημα στην περιοχή το συντομότερο. Καλή δύναμη στους ηρωικούς πυροσβέστες.

Μπορείτε να βλέπετε καθημερινά τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς μέσω της διαδραστικής εφαρμογής του BEYOND ➡️ https://riskmap.beyond-eocenter.eu/

Το μοντέλο αναπτύχθηκε το 2020 και προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για την επόμενη μέρα σε πανελλήνια κλίμακα με χωρική ανάλυση 500m. 

Φωτογραφία: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια