Λαγοκέφαλοι: Σε απόγνωση ψαρέδες και στην Κάλυμνο - Ζητούν την επικήρυξή τους

Ελλάδα
Λαγοκέφαλοι: Σε απόγνωση ψαρέδες και στην Κάλυμνο - Ζητούν την επικήρυξή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι ένα θέμα που αναδεικνύουμε συνεχώς, απλά φέτος διαπιστώνουμε ότι οι λαγοκέφαλοι έχουν αυξηθεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δουλέψουμε εντελώς» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου, Μανώλης Κουλλιάς

Σε απόγνωση βρίσκονται αλιείς της Κρήτης αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας, για τις «επιθέσεις» των λαγοκέφαλων στα δίχτυα τους. Το συγκεκριμένο είδος ψαριού, αυξάνεται όλο και περισσότερο, σε θάλασσες όλης της χώρας, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στους ψαράδες. Στην Κάλυμνο βρέθηκε στα δίχτυα ψαρά, ένας λαγοκέφαλος που ζύγιζε 18 ολόκληρα κιλά και είχε καταστρέψει την ψαριά. Όπως αναφέρει το kalymnos-news.gr, ψαράδες στα νησιά ζητούν επικήρυξη για το συγκεκριμένο είδος, σε μια ύστατη προσπάθεια να λυθεί ή έστω να περιοριστεί το πρόβλημα.

Για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου, Μανώλης Κουλλιάς δήλωσε ότι «είναι ένα θέμα που αναδεικνύουμε συνεχώς, απλά φέτος διαπιστώνουμε ότι οι λαγοκέφαλοι έχουν αυξηθεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δουλέψουμε εντελώς».

Ο κ. Κουλλιάς, μιλώντας στο kalymnos-news.gr ανέφερε ότι «φέτος οι λαγοκέφαλοι είναι παρά πολλοί και μεγάλοι. Πριν 7-8 χρόνια σε μία επιτροπή αλιείας στη βουλή, λόγω και της εμπειρίας μου είχα πει για τη συμπεριφορά αυτού του είδους του ψαριού, που δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα ψάρια που είναι στην περιοχή μας. Δεν φοβάται, διεκδικεί το φαγητό του μέχρι και την τελευταία στιγμή πάνω στην προπέλα, που δεν κάνουν τα υπόλοιπα ψάρια, και θα πρέπει να ασχοληθεί η Ελληνική πολιτεία γιατί θα επηρεάσει και τον τουρισμό, διότι την εποχή αυτή επιβιώνει και ζει δίπλα στην παραλία, σε βάθος 2-3 μέτρα και είναι επικίνδυνο. Έχουμε συναντήσει στην περιοχή μας μέχρι και 10 κιλά λαγοκέφαλο. Από συνάδελφο στην Αστυπάλαια, ενημερώθηκα ότι ψάρεψε λαγοκέφαλο 18 κιλά. Μέσα σε 10 χρόνια έφτασε στην περιοχή μας τα 10 κιλά. Φανταστείτε τι θα γίνει στα επόμενα 10 χρόνια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News