Ελλάδα

Κεφαλογιάννης: Στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ

«(...) Πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαινέσαμε το στρατηγικό προσανατολισμό και την αταλάντευτη προσήλωση της Αλβανίας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση (...)» είπε ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας, με αφορμή την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε σήμερα την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Αλβανίας. Πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαινέσαμε το στρατηγικό προσανατολισμό και την αταλάντευτη προσήλωση της Αλβανίας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ενθαρρύναμε την Αλβανία να διατηρήσει και να εντείνει τις προσπάθειές της για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, την ενίσχυση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Να ενδυναμώσει, επίσης, την κοινωνία των πολιτών, να καταπολεμήσει τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα, να διασφαλίσει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Και κυρίως να εγγυηθεί την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και ιδίως της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η σημερινή μέρα αποτελεί μία ιστορική στιγμή για την Αλβανία και τον αλβανικό λαό. Ασφαλώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά βήματα να γίνουν ακόμη μέχρι την πλήρη ένταξη της χώρας. Κάτι που σημαίνει ότι η Αλβανία θα πρέπει να συνεχίσει να προωθεί τις θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ΕΕ».

Μη πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια